Ajattelin kerätä linkkejä blogiini henkilöille, jotka kaipaavat tietoa vakavan maksasairauden kohdatessa. Munuais- ja Maksaliiton sivustolta löytyy vertaistukitietoa, keskustelupalsta ja tietoa yleismmistä maksansiirtoon johtavista sairauksista. Lisäksi siellä on tietoa sosiaalietuuksista, kuntoutuksesta ym.

Munuais-ja Maksaliiton maksajaosto on laatinut sivuston jossa on maksatietoa

Oma sairastami tauti oli nimeltään Primaari Sklerosoiva kolangiitti eli PSC. Myös Musilin sivustolla on tietoa tästä sairaudesta.

Gastrolabin sivustolta löytyy sanakirja, jossa on kaikkea maan ja taivaan väliltä näistä suoli- ja mahavaivoista ja -sairauksista. Jos jokin mietityttää, niin kannattaa käydä sieltä kuikuilemassa.

Viimevuonna laadittiin pykälä Hoitoon pääsystä. Vielä moni pähkäilee, että onko oikeus esim. erikoissairaanhoidon konsultaatioon. Sosiaali- ja Terveysministeriön sivustolla on lista sairauksita ja kriteereistä, jossa kerrotaan ketkä ovat oikeutettuja erikoissairaan hoitoon.

Lisäksi monilla pitkäaikaissairailla on paljon terveydenhoitokuluja, avun tarvetta ja apuvälineiden tarvetta. Kolme järjestöä ovat laatineet sairaan hyvän oppaan, jonne pääset linkin kautta.