Tämän päivän aloitin pyykkituvassa. Aamusella törmäsin rappukäytävässä taloyhtiön siistijään, joka harmistuneena manasi, että joku siivoton on käynyt tekemässä läjän porraskäytäväämme. Eikös sitä parempaa paikkaa löydy kun käydä tarpeillaan toisten asuintalon kerroskäytävällä? Hyi, varmaan inhottavaa korjailla haisevia läjiä rapusta. Koko päivän tuulettamisesta huolimatta porraskäytävässä haisi p...a.

Pyykkituvan jälkeen päätin lähteä optikolle, sillä lauantaina mökillä tansseista tullessani poistelin meikkejä tuvan pöydän äärelle. Siihen ne silmälasini sitten jäivät ja hups kuinkas sitten kävikään? Jostain syystä ne olivat tipahtaneet mökin lattialle huomaamatta ja siinä vaiheessa kun sen huomasin taisi ollakin jo liian myöhäistä eli olin astunut niiden päälle. Sangat sojottivat kohti yläilmoja. Lasit ovat onneksi muovia, mutta kehykset titaania. Yritin niitä vääntää varovasti suhteellisen normaaliin asentoon. Ehkä sainkin, mutta toinen sanka oli kyllä aika oudon oloinen. Enempää en uskaltanut sitä väännellä. Niin asia jäi kotiin tultua marjakiireiden ym. kotiinpaluuhommien takia heti tekemättä. Tänään siis oli lähdettävä sinne optikolle. Myyjä katseli vähän aikaa ja totesi, että toinen sanka oli poikki. Sanoi, että hyvä kun tulit tänään sillä tänään on lähdössä laseja korjattavaksi. Mahdollisesti saisit ne huomenna tai ylihuomenna. Enhän ollut varautunut silmälasien jättämiseen. Milläs nyt näen kaupassa hintalappusten tekstit? Optikkoliikkeen kalliita yksiteholaseja en viitsintyt parin päivän takia ostaa, vaan ajattelin mennä Tarjoustaloon tai Tiimariin katsomaan halpalaseja. Tarjoustalossahan niitä oli eurolla, mutta vahvuuksia oli vain 1 ja 1.50. Ostin ne molemmat. Kuvittelin näkeväni niillä Tiimarissa, mutta enhän nähnyt pieniä hintoja ollenkaan. Sitten etsin sieltä silmälasihyllyn. Tiimarista löysinkin eurolla vahvuudella 2 ja ostin vielä kotelossa olevat kaksiväriset muovisankaiset toiset lasit, jotka maksoivat 3,90. Nyt siis meidän huushollissa on 4:t uudet halpalasit. Onhan niitä varalaseja sitten vaikka joka lähtöön ja isänäidinkumminkaimallekin.

Harmin paikka on siinä, että tuolle vahingolle tuli sitten hintaa 49 euroa eli sen verran tulee titaanikehyksen sangan hitsaaminen maksamaan. On kyllä outoa olla tällaisten varalasien kanssa, kun on tottunut kaksiteholaseihin. Nauratti kun pidin niitä nenän päässä, kun en tarvinnut lukea mitään. Ei osaa ottaa pois ja laittaa taas takaisin tarvittaessa. Onhan mun vanhat lasit vuodelta 1998 ja siis aika vanhat. Ne on mun ekat lasit ja sain ne kaihileikkauksen jälkeen. Kummastakin silmästä on leikattu kaihi, kun kortisonin ansiosta sain harmaakaihin. Miksiköhän niiden piti tehdä silmistä eriparia eli näköni on kummassakin silmässä eri, joten näitä halpalasejakaan ei ihan sopivia satu saamaan. Pitäisi kai kohtapuoliin miettiä optikolla käyntiä ja uusia laseja, kunhansattuisi vaikka lotossa voittamaan. Ainoa haittapuoli tuossakin on etten ole lotonnut vuosikymmeniin. Jospa sitä joskus vaikka rikastuisi ja lakkaisi köyhtymästä.  Sellainen tapaus tälläkertaa. Tänään siis tunnen olevani jotenkin silmäpuoli-invalidi.