Viikonloppu meni mökillä mukavasti. Tuli täytettyä sudokuita urakalla ja ostin jonkun kukkasenkin vielä mökille. Minun piti saada pari karjananneitoa, joten onneksi löysin vielä sellaisia. Yhden ostin vielä naapurillemme, kun meidät oli kutsuttu jokavuotisiin ns. kesäkauden avajaisiin eli kesäkaffeelle. Paikan päällä oli sama kööri kuin tavallisesti eli ne lähimmät naapurit, jotka pitävät yhtä.

706376.jpg

Pari karjalanneitoamppelia siis jäi itselleni. Ostin myös kymmenen lopeliaa, josta suuren osan laitoin pinkkien pelargonioiden väliin kukkalaatikoihin ja pari jäi niistä yli, jotka laitoin karjalanneitojen oheen. Minusta ne ovat tuon lohen punaisen kanssa, niin kaunis yhdistelmä.

706391.jpg

Aiemmin en ollut törmännytkään tällaisiin jättikokoisiin perhosiin eli haapaperhosiin. Tällainen lenteli lauantaina ja sunnuntaina ahkeraan mökin pihapiirissä. Makoisin paikka näytti olevan puutarhatuoleissa solumuovisten penkinpäällisten tuntumassa.

706392.jpg

Työmiehen rukkaset olivat naapurissa hyvin suosittuja haapaperhosen näkökulmasta. Tässä perhosen siipien ulkoreunaa, joka on värikkäämpi kuin tuo toinen puoli.

706394.jpg

Harmaasiepolla on pesä talon päädyssä ja tämän koristevattupensaan kuivuneella oksalla on hyvä tarkkailupaikka. Minusta se oli niin hauskan näköinen, kun siinä vartioi pesäänsä ohkasen oksan päällä.

706420.jpg

Kotipihamaalla kukki myös kukkasia. Näyttävimmän näköinen oli tämä pinkki sormustinkukka. Lisäksi on tulossa muutama vaalea samanlainen.

706423.jpg

Sormustinkukkien kellot ovat ihanan värisiä ja kokoisia. Tosin tämä kukka taitaa olla aika myrkyllinen, mutta ei meillä pikkuiset ole sitä maistelemassa.

706426.jpg

Tämän ruukkukukan sain muutama viikko sitten ystävättäreltäni. En tiedä onko se muurikello vai tähtikello. Hieman on kukkien väri näköjään kuivuudesta haalistunut. Nätti sekin kuitenkin on.

706430.jpg

Ensimmäistä kertaa varmaan kukkii pihamaalla ritiläaitausta vasten istutettu punainen ruusupensas. Siinä oli niin hehkuvan punaisia kukkia. Onkohan se jo useamman päivän ajan kukkinut, kun en ole ehtinyt juurikaan parveketta ihailemaan. Lisäksi aitausta vasten kasvaa myös vaalenpunaista köynnösruusua. Luulempa, että siinä on jo ollut kukintaakin, sillä bongasin yhden nupuillaan olevan kukkasen ja osa oli jo kuihtunut.

706427.jpg

Tämä köynnösruusu tekee sellaisia yksinkertaisia kukkia, jotka ovat aika vaatimattoman näköisiä.

706431.jpg

Muutama värililjan kukkakin on jo auennut. Eipä näköjään ole liljakukot kaikkia poskiinsa pistäneet. Tosin tänä vuonna ei taida niin runsasata kukkaloistoa tullakaan omalle pihamaalle, kun ovat olleet vain niin luonnon antaman vesisateen armoilla, eikä rikkaruohojakaan ole tullut liiemmin kitkettyä.
Tosin vähän kyllästyttää välillä se pihapiirin hoito täällä kaupunkikodissa, kun pienelle pihamaalle kulkeutuu liljakukkoja sekä lehtokotiloita, jotka ovat kovin kiinnostuneita meidän kukistamme.

Kohta onneksi pääsee mökille muutamaksi viikoksi ja siellä on paremmin sitten aikaa kastella kukkasiakin, kun ei ole tätä tietokonetta "riesana".