Tänään oli mielenkiintoinen ja historiallinen päivä. Aamusta suuntasin matkani kohti Liittomme toimistoa, jonne kokoontui parisenkymmentä arjen asiantuntiaa maksasairaukisen saralta. Liitto järjesti ensimmäisen maksavastaavien tapaamisen. Tilaisuuteen oli siis tullut ympäri Suomea runsain joukoin vapaaehtoisia maksavastaavia, joiden tarkoitus on omilla jäsenalueillaan vielä maksatietoa eteenpäin ja kerätä samaa kokenieta yhteen ja kehittää toimintaa alueellaan ja antaa kasvot maksasairauksille.
Päivä oli erittäin mielenkiintoinen ajatuksen vaihtoineen sekä luentoineen. Kuutisen tuntia kului verkkaisesti ja päivän päätteeksi meillä oli vielä johtoryhmän kokous, joten kello oli jo viiden maissa, kun vihdoin pääsin koitiin päin. Oli erittäin antoisa päivä.

1490521.jpg

Nyt et ole ainakaan yksin....

Aamulla kotoa lähtiessäni ihmettelin asemalaiturin kupeessa jälleen kerran, kuinka nuori naishenkilö istui yksin katoksen alla penkillä tupruttelemassa sätkäänsä. Muut matkustajat seisovat riittävän etäisyyden päässä "toisin ajattelijasta". Itse olin kyllä sen verran väsynyt ja flunssainen, että rohkenin mennä penkin päätyyn, vaikka ei kyllä mitenkään miellyttänyt vetää keuhkoihin sitä savua ja vielä kun oli muutenkin niin tukkoinen olotila. Nautinnollisen hetkensä jälkeen, naishenkilö heitti röökinsä jalkojensa juureen, sammuttamatta sitä. Siinä se kärysi edelleen, joten en voinut olla kommentoimatta, että voisitko sammuttaa sen käryävän röökisi. Tosin hän teki kyllä työtä käsekettyäni, ilmekään värähtämättä ja jatkoi lehden lukemista.  Tuli taas mieleeni, että näin kevätaurinkoisena päivänä saattaa olla jopa vaarallista jättää natsoja ratapihalle tai muualle maastoon sammuttamatta niitä. Onko se niin vaikeata polkaista kengänpohjalla tumppi sammuksiin, tai jospa ne kengät siitä likaantuvat vaikka. Toki se vielä ärsyttää, kun bussipysäkeillä ja ratikkakatoksissa sekä junalaitureilla tupruttelevat valtaavat istumapaikat ja sateella häätävät näin muut pois niistä. Nyt taidan olla kyllä aika terroristi....kukakohan se terrorisoi ja ketä?