Aamusella aikaisin olin terveyskeskushammaslääkärillä eli siellä, jossa epäiltiin minulla olevan herpes ja kyseessä olikin se okasolusyöpä. Nyt oli kyllä hammaslääkäri kovin ystävällinen ja oli iloinen, että pääsin ajoissa hoitoon. Muutenkin kehui, että olen jaksanut hoitaa hampaani kaikesta kokemastani huolimatta hyvin. Kerrankin näin päin. Pyysi vielä varoittamaan, jos satuttaa minua tarpeettomasti, sillä ei ole tarkoitus tuottaa enää lisää kipua ja tuskaa. Eihän tuo tietenkään täysin kivutonta ollut, kun hammaskiveä poistetaan ja väkisinkin joudutaan venyttämään ennestäään kipeää huulta. Onneksi selvisin ehjin huulin pois ja nyt on nelisen kuukautta väliä, kun pitää tuohon rääkkiin taas mennä. Maanantai-illalle kahdeksan aikaan on varattu sitten sen ns. tarkistusaika, sillä hampaitani ei muusta hoidosta huolimatta ole tarkistettu pariin vuoteen, kun eivät kutsuneet minua aimmin hoitoon, vaikka hammaslääkäri muisteli merkanneensa papereihini, että tulen vuoden päästä. Saas nähdä onko reikiä? Tänään piti ottaa antibiottitujaus ennen hoitoa ja sama annos taas maanantaina, vaikka minulla on meneillään estolääkitys pissatulehdukseen, joka jatkuu kuukausitolkulla. Tuleepa tuplalääkitys, vaikka ovatkin eri antibiotteja.

1936395.jpg

Sitten mukavampiin tunnelmiin. Tänään pääsimme yhdistyksemme väen kanssa Eduskuntavierailulle "suhteilla", sekä samalla Jouko Skinnarin vieraaksi. Oli ilo saada ihan kansanedustajan erityishuomiota ja hän antoi mielle aikaansa ja saimme kysellä meitä askarruttavista asioita hänen mielipiteitään ja ajatuksiaan. Kahviakin meille tarjottiin käntyn kera.

Ensin kuitenkin näimme videopätkän Suomen Eduskunnan toiminnasta, jonka jälkeen lähdimme opastetulle kierrokselle. Ensin kuitenkin turvatarkistuksen kautta ja tietyin varotoimenpitein.

1936402.jpg

Portaita, portaiden perään ja marmoria ja kaunista kristallinkimalletta. Todella kaunista katseltavaa. Olen pari kertaa aiemminkin käynyt vierailulla, mutta ensimmäistä kertaa pääsin kuvaamaan itse tätä loistoa.

1936414.jpg

Myöhempään pääsimme tänne lahterille seuraamaan eduskunnan kyselytuntia.

1936416.jpg

Eduskuntasalin yllä oli komeat kattoikkunat.

1936462.jpg

Meillä oli ilo päästä ison pöydän ääreen neuvottelemaan Skinnarin kanssa. Olimme siis talousvaliokunnan salissa ja edessämme oli valtaisat paperipinkat. Tiedä sitten mitä kapulakieltä ne sisälsivät. Ei jäänyt aikaa tutkia niitä. Mielenkiintomme vei kokonaan tämä kansanedustaja, joka tietää varsin hyvin mihin joukkoon kuulumme.

Tämän tapaamisen jälkeen kiirehdimme Eduskunnan kyselytunnille, mutta osa porukasta lähti ennen sitä kotiin. Minä ainakin halusin jäädä kuuntelmaan ja aiheena oli näiden päivien raskaat kokemukset eli Kauhajoen tragedia ja sen jälkipuinti. Lehteri täyttyi nopeasti erilaisista ryhmistä ja onneksi ehdimme hyvissä ajoin paikan päälle, sillä ei olisi ollut mukavaa seistä niin pitkää aikaa. Pääsin ihan aitiopaikalta seuraamaan kyselytuntia eli ensimmäiselle penkkirivistölle. Eduskuntasalissa kävi kova keskustelu aselainuudistuksita ja nuorison pahoinvoinnista. Kyselytunnin jälkeen lähdimme pois vierailulta. Olipa ihan mukava kokemus tuokin. Huomenissa suuntaan matkani järjestömme vertaistukikoulutukseen Haukiputaalle, joten menoa ja meininkiä riittää.


1936475.jpg