Viime lauantaina tehtiin kaupat näistä Varax Julia-kalusteista. Jo aiemmin kerroinkin, että myynnissä oli aivan mukavan näköisiä kalustesarjoja, mutta yllätys, yllätys....istuinten painoraja olikin vain alle 60 kiloa, joka onneksi kuitenkin muistettin kertoa. Ehkä kaikki myyjät eivät olisi olleet yhtä rehellisiä. Niinpä jätimme ne kaulusteet ostamatta ja löysimme nämä kotimaiset, vaikkakin hieman kalliimmat.

1576273.jpg

Tuolit tuntuivat tosi tukevilta ja uskonpa, että nämä kestävät paljon enemmän painoa kuin alle 60 kg. Käsinojallisia tuoleja sarjaan kuuluu neljä kappaletta.

1576274.jpg

Lisäksi siihen kuuluu tällainen tumma 150 cm pitkä pöytä, joka tuntui myös tukevalta ja lujarakenteiselta.

Eilen käväisin sitten kaupunkireissullani Kodin Ykkös-Anttilassa ja sieltä silmiini osui muhkeita ja kauniita ruusukuosisia istuintyynyjä, jotka myytiin puoleen hintaan. En voinut vastusaa kiusausta, sillä tuolit kaipasivat istuinpehmusteita, mutta niihin oikeasti kuuluvat pehmusteet olisivat maksaneet yhteensä sata euroa ja en kyllä niihin olisi raaskinut satsata. Tosin niissä oikeissa olisi ollut pehmusteosaa myös selkänojalle.

1576281.jpg

Jos nyt olisin jättänyt nämä pehmusteet ostamatta puoleen hintaan, niin tokkopa olisin saanut enää näin muhkeita pehmusteita muualta tuohon hintaan.

1576284.jpg

Kotona sitten mielikuvissani mallailin tyynyä istuimeen ja kokeilin myös toista tyynyä selkänojaksi. Sitten kyllä hieman harmitti, että niitä pitäisi olla vielä neljä lisää, jotka voisin ommella selkänojiksi ja olisipa mukavaa istua noin pehmeillä istuimilla. Täytyy ehkä vielä harkita, että ostanko niitä lisää. Mies kyllä tuumasi, että olkoon vain yhdellä ja voithan ostaaa kahteen sitten toisenlaiset.....se on sitä miesten logiikkaa taas. Pöh, en kai minä erilaisia ostaisi kahteen tuoliin.

Maanantaina, puutarhakalusteita hakiessa, poikkesimme samalla "Köyhien Stokkalla"  eli Helsingin Metalli ja Rauta Oy:ssä, Tattiksella. Siellä oli myynnissä femmalla isoja kaislamattoja. Ostimme sellaisen mökkiterassille, koska sen hinta ei paljon päätä huimannut ja jos ei osoittaudu sopivaksi, niin ei siitä ainakaan konkurssia synny.

1576364.jpg

Matto on ainakin pari metriä halkaisijaltaan. Nyt se odottelee parvekkeen nurkassa kyytiä mökille. Siellä sen paikka on todennäköisesti saunan terassilla, uuden pöytäryhmän alla.

1576368.jpg

Pari viikkoa sitten ostin Tarjoustalosta itselleni kaksi jalohortensiaa ja todennäköisesti vien ne vielä mökille, mutta ehkä vasta loman alussa, sillä muuten ne saattavat nääntyä kuivuuteen.

1576372.jpg

Tässä toinen hortensia saviruukussa. Toivottavasti kotilot eivät näitä pistä poskiinsa.

1576380.jpg

Vähän erikoisen näköisen, pinkin petunia-amppelin ostin myös pari viikkoa sitten kesäiseen puutarhaani. Senkin vien mökille vasta loma-aikanamme.

1576379.jpg

Vähän tarkempaa katsottuna, näitä petunian kukkasia. Kesä keikkuen tulevi....ainakin keikuttaa kyllä rahapussia. Ei sille mitään mahda, kesä saa mielen virkistymään ja kauneuden heräämään kukkaloistollaan.