Tänä aamusella olen käynyt monessa blogissa ja ihmetellyt, että meillä täällä eteläisessä osassa maata on vielä aivan vihreää ja muualla näyttää olevan jo aurausautotkin liikkeellä ja lunta kasapäin. Äsken sitten kirjoitukseni lomasta vilkaisin ulos ja hämmästyin, että lunta satelee pikkuhiljaa ja maa peittyy valkoiseen lumivaippaan. Saahan nähdä kuinka pajon me saaammekaan lunta ja kuinka pysyvää se täällä pääkaupunkiseudulla onkaan.

241857.jpg

Verraten kuvaa ja katuosuutta, niin huomaan, että jo tässä ajassa on katuosuuskin peittynyt kokonaan lumesta, joten sitä kyllä saadaan todennäköisesti tännekin.

Edit 1, klo 20:30
Kovin lyhyeen se talvi sitten täällä Pääkaupungissa lopahti. Kuntosalille lähtiessäni lumi oli jo sulanut vedeksi ja sateenvarjolla ei juurikaan ollut virkaa. Tuuli tempoi ihmisten varjoja mukanaan. Olin kuin uitettu koira päästessäni salille. Jokasäänsaappaillani tallustelin isoissa vesilätäköissä. Kuntosalin jälkeen piti vielä lähteä huuliolukukurssille korvaklinikalle. Ilma oli sellainen, ettei ihan vapaaehtoisesti olisi kyllä ollut liikenteessä, mutta pakko oli mennä sinne opettelemaan huuliolukua, sillä omaksi eduksihan se sitten kuitenkin on. Paluumatkalla näin roskiksen ratikkapysäkillä. Harmi kun kuvasta ei siinä tuiskussa tullut niin terävää ja kirkasta. Roskalaatikko oli kuitenkin tupaten täynnä erivärisiä ja erimallisia rikkinäisiä sateenvarjoja ja jokunen jopa roskiksen ulkopuolellakin. Laatikko oli auennut, kun se oli niin ahdettu täyteen. Tällaista ilmaa siis täällä pitelee. Tosin tuossa susirajan tietämillä on ollut hieman enemmän lunta ja jonoksi asti autoja. Tänään on kuulopuheiden mukaan jopa ollut runsaasti ulos- ja peräänajoja. Räystäät "tippuvat" ja vesi sen kun lorisee.


242653.jpg
Avonainen roskalaatikko ratikkapysäkillä ja sisältönä rikkinäisiä sontikoita