Perjantaina lähdimme tapamme mukaan mökille. Illalla pihapiirissä kävellessään mies oli astua autosta ulos tullessaan tällaisen herra Rupikonnan päälle. Taskulampun valossa Rupikonna viihtyi varsin hyvin paikoillaan.  Oli siinä poseraavinaan ja lopulta lähti omia loikkiaan jatkamaan matkaa metsän siimekseen.

623180.jpg

Lauantaina piipahdimme kirkolla, kun vesisadaetta tuli taivaan täydeltä. Siinä ei sitten voinut mitään puutarhatöitä tehdä, joten kirpparille kirkolle ja samalla poikettiin mieheni lapsuuden kodissa. Siellä kissat tuvassa leppoisasti toistensa kainalossa kyyhöttivät ja lämmittivät toisiaan. Ai, kuinka somaa.

623181.jpg

Talossa oli iso pihapiiri, jossa jokavuotiset haarapääskyt lentelivät. Niitä oli kiva seurata. Harvoin meidän pienessä pihapiirissä pääskysiä näkee. Joskus erehtyvät sinnekin naapurimme pihapiiristä. Pääskysiä on tosi hankala kuvata, kun lehtävät niin vikkelään, jotta kuvaaminen on aivan hakuammuntaa. Kuitenkin onnistuin jokusen kuvan nappaamaan kun tarpeeksi aikaa niiden kuvaamiseen tuhrasin.

623191.jpg
Haarapääsky karjakeittiön katolla viirin nokassa

Pääskyt lentelivät pitkin taivaalla ja sähköjohtojen päällä. Tosin sateisella ilmalla oli myös kastematoja ja muita nilviäisiä paremmin tarjolla myös hiekkaisen maantien pinnassa. Tässä ryhmä pääskysiä murkinalla.

623192.jpg

Tosi pitkiä kastemadon lieroja mateli tiellä. Minä en kyllä voisi moisia matoja käteeni otaa tai saati sitten ongen koukkuun laittaa. Tosin ei minun kyllä tarvitsekaan. Lisäksi kun nyt on vielä kalakin ruokavaliosta kielletty sen fosforin vuoksi. Ruotokaloissahan on runsaasti fosforia, vaikka on sitä maitotuotteissakin.

623213.jpg

Kotimökissä istuskellessani huomasin leppäkertun verhokapassamme. Siinä se käveli pitkin ikunaverhoja, kunnes sen lopulta sinne ulos sormien päälläni kannoin. Sinne se sitten varmaan lensi sen ison kiven juureen.

623195.jpg

Räkättirastaita on liiaksikin mökkimaisemissa. Aamutuimaan katsoin ikkunasta ja näin sitä räkätit istuivat sähköjohdon päällä tutkailemassa mitä pihapiiristä löytyy syötävää. Tosin tässä vaiheessa ei vielä ole kovin hyvät apajat, mutta annas olla kun mansikat, herukat ja omenat kypsyvät. Sitten tarvitaan jo hieman suojaa pensaiden ja mansikkamaan suojaksi. Ei ole kivaa kun lähes joka mansikka tai omena on jäystetty puoliksi.

623233.jpg
Räksä sähköjohdolla

Viikonloppuna mökillä ei tekisi mieli kun kulkea kamera kädessä ja bongailla ihania luontokuvia. Tosin ein paljoa kyllä tänä viikonloppuna jaksanutkaan. Perjantaina oli niin väsynyt, kun aamusta olin saanut jo unilääkettä sitä tutkimusta varten. Koko päivän sitten haukottelin ja illalla uni maittoi.