Tuolla aikaisemmin jo harmittelin uudehkon takkini tahraantumista. Sisko ja äiti ne ihmetteli, että kuka käskee ostaa vaaleanpunaista takkia....se joku pieni "ruusunen" tuolla sisälläni....ei tahdo mustaa, ei harmaata, vaan haluaa olla pastellin ystävä. Siinä tietty on omat riskinsäkin.
Epäilen pahasti, että takin hiha suttaantui porraskäytävän oven pielessä, kun nojasin ottamaan kenkiäni pois, kun porrassiivoojat antoivat äkäisiä ukaaseja portaassa kulkemisesta, kun vahasivat lattiaa. Tasapainoni on sen verran hutera, joten ehkä nojasinkin oven pieleen ja sain hihaani oven lukosta jotain öljyä tai rasvaa, tiedä häntä.

1373192.jpg

Tällainen ruma jälki hihaan tuli....

Yhteistuumin miehen kanssa mietimme, että mitenkä sen saisi irtoamaan, kun sappisaippua ja nestemäinen pyykinpesuaine ei tuottaneet tulosta. Piti ehkä ryhtyä hieman järeämpien aineiden käyttöön. Sain blogikommentissa vinkin, että ruokasooda voisi tepsiä. Kiitos vinkistä vastaajalle. Kokeilin sitä ensin pienelle alueelle topspuikon kanssa hieroa, mutta eipä juuri auttanut. Mies olisi ottanut tärpättiä, mutta kielsin sellaisia aineita laittamasta takkiini, en suinkaan halua haista kuin rankki, eikä se muutenkaan tuntunut kovin järkevältä. Sitten hän löysi jostain kaapistaan jotain audiopuhdistusainetta ja kokeiltiin sitä varovasti topspuikon kanssa. Näytti tuottavan tulosta.
Mies siinä välissä lähti kaupassa käymään ja minä jatkoin "voimillani" hankaamista. Muistinpa, että jossain keittiössä sijaitsee taikasieni ja siitä tokkopa ainakaan jää mitään lisäjälkiä. Sen sienen ja topspuikkojen sekä vanhan hammasharjan pään turvin jatkoin puurtamistani. Kun mies tuli kauppareissulta, niin melkein kaikki tahrat olivat tipotiessään. Enkä se ruokasoodakin auttoi, yhdessä tuon puhdistusaineen kanssa toivottuun tulokeen. Mies toi kyllä tullessaan puhdistettua bensiiniä, mutta onhan sitä sitten varastossa  seuraavaan tarpeeseen asti.

Illalla vielä huuhdoin ruokasoodat ym. mömmöt hihasta ja jätin yöksi kuivumaan.
Hokkus, pokkus, pili okkus...näin puhsta tuli, kun oli äidin ja "isin" antamat aineet:

1378148.jpg

Tässä sama kohta käsittelyn jälkeen kuin yllä.

1378149.jpg

Tässä vielä vakuudeksi  hihasta, joten puhdasta tuli, lika on poissa.

VINKKEJÄ HAUSSA!

Pari vinkkiaä tuli kommenteihin, jossa kehoitettiin kokeilemaan fairyä....olin jo siinä vaiheessa saanut hihan puhtaaksi, mutta kiitos niistä vinkeistä, pitää laittaa muistiin seuraavalle kerralle.
Tuli tuossa edellisen postauksen jälkeen mieleeni, että monesti tällaisen vahingon sattuessa, vitsit ovat aika vähissä.
Onko teillä jakaa muille hyväksi koettuja vinkkejä, millä keinoin minkäkin lainen tahra tai epäpuhtaus lähtee vaatteista tai muusta materiaalista pois, esim. lattiasta, seinistä , keittiön koneista (hellat, mikrot, jääkaapit, pakastimet...)

Laittakaa niitä kommenteihin, niin kerään niistä sitten uuden postauksen, josta on sitten helpompaa tarvittaessa löytää. Monella on sellaisia ns. vanhan kansan apukeinoja tai muita hyväksi koettuja vinkkejä, joita ei ehkä löydy kirjoista ja kansista, ei ainakaan silloin kuin apu pitäisi olla nurkan takana.

Joitain hyvin vinkkejä löytyy täältä Marttaliiton sivustolta.