Pidetään huolta maksastamme, se on elintärkeä. Toivottavasti ei maksa vaivaa...

 

Munuais- ja maksaliitto viettää maksapäivää 19.5.2011

Jaksaako maksa?


Pidä huolta maksastasi: vältä ylipainoa, vähennä alkoholin käyttö minimiin, suhtaudu varauksella luontaistuotteisiin ja noudata lääkkeiden annosteluohjeita.

Kaikki maksasairaudet eivät johdu alkoholinkäytöstä. Kuka tahansa, lapsi tai aikuinen, voi sairastua maksasairauteen. Maksasairaudet löytyvät usein sattumalta. Alkuvaiheessa ne eivät yleensä aiheuta oireita. Maksa-arvot kannattaa tarkistuttaa säännöllisesti.

Ajankohtaista tietoa aiheesta Munuais- ja maksaliiton sivustolta.

HYVÄÄ MAKSAPÄIVÄÄ KAIKILLE!

 

Tänään itse kävin maksakontrollissa, kun siirrosta on kulunut runsaat 16-vuotta. Tämä oli näitä välikontrolleita ja maksa jaksaa hyvin. Maksa-arvot normaalit ja maksa ei vaivaa. Kiitos lääketieteen ja siirtoelimen, jonka turvin voin viettää lähes normaalia elämää. Sairauteini oli muinoin siis sappitieperäinen sairaus, joka tuhosi maksani. Sappitiehyet ahtauivat ja maksa meni lopulta kirroosiin ja toimintakyvyttömäksi. Pitäkää huolta maksastanne, siihen voi vaikuttaa monella lailla. Esitteitä: Pidä huolta maksasta, saa tilata Munais- ja maksaliitosta sekä netistä voi lukea sen pdf-vesiona.