Onneksi eilen käväisin iltamyöhään Tiitsan blogissa kuikuilemassa. Tiitsan tavoin sain ajatuksen mennä aamusella katsomaan Lidlistä edullisia lankoja. Olihan minullekin tullut mainos, mutta monesti ne jäävät kiireen vuoksi katsomatta, kuten nytkin viikonloppuna. Tarjouksessa on siis Las Vegasin lankoja eli 4x50g maksoi 5,99. Kaikkea muutakin käsityöhön liittyvää olisi ollut tarjolla. Tosin lankakorin vieressä oli aika kova tunku ja oli varmaan ollut jo aamu klo 9: stä alkaen. Näin parin naisen kädessä pinkkiä Las Vegasin hapsulankaa, mutta korissa ei ainuttakaan kerää omaa väriäni. Harmistus...hetki liian myöhässä. Onneksi toinen nainen päätti olla ottamatta pinkkiä lankaa ja kysyin voinko sen saada. Yksi nainen taas mietti ainakin vartin, että ottako vai jättääkö pinkit langat. Vertaili nitä takkini väriin ja mietti, että tykkääkö vai eikö tykkää. Sanoin, että jos ei pidä, niin ottaisin mielelläni toisen. Vieläkin mietti ja kai hän sitten ne otti, ellei ole vienyt niitä sitten takaisin. Ihmettelin vain, että miten jonkun värivalinta on niin vaikeaa tai sitten se on vaan se joukkovoima joka saa ihmiset ostamaan, vaikka ei tekisikään niillä mitään. Näin sain neljä kerää itselleni. Onnistuin löytämään läjän alata yhden lähes pinkkivoittoisen kirjavan Las Vegasin paketin. Valkoista ja sinistä olisi ollut enemmän tarjolla, mutta muut värisävyt olivat jo loppuneet. Edullinen akryllilanka eli 500g, joka olisi maksanut 4,99 oli jo loppunut...vain yksi paketti kirkkaan keltaista lankaa jäljellä. Lisäksi ostin ompelutarvikepaketin, jossa oli runsaasti lankoja, neuloja, mittanauhaa, hakaneuloja ym. ompeluun liittyvää. Pitsivirkkauslankaa en ostanut, sillä sitä ei ole tullut harrastettua.

416289.jpg

Päästyäni taidekerhoon kuulin taidekerholaiselta Eijalta, että myymälässä oli ennen kymmentä ollut kova säpinä ja joku oli ostanut lankoja laatikkotolkulla. En siis ihmettelekään, ettei niitä ole enää reilun tunnin jälkeen myymälän aukeamisen jälkeen. Ostaako ihmiset todella "omaan käyttöön" niin paljon ale-lankoja vai herää taas epäilys, että menevät jälleen myyntiin. Verratessa Tango Faniin, joka maksaa n. 5-6 euroa, niin tämä on todella edullista. Neljä kerää saa samaan hintaan. Varmaan ne langat, jotka olisivat maksaneet puolikiloa sen viiden euron hujakoilla, menivät lankahamstereille. No, ei se haittaa...onhan mulla lankoja, mutta nämä kun ovat niin "herkullisen värisiä" ja aiemmat ovatkin ehkä jo lopussa.

416310.jpg

Saiturilta ostin vielä kotiin tullessani yhdet varvassukat. Ennestään minulla on yhdet pinkit ja ne osoittautuivat mukaviksi jaloissani.