Viime vuonna ihmeteltiin Pukinmäen vanhan ostarin purkua. Tilalle on nyt nousemassa yksityisiä, kalliin rahan vanhustenasuntoja. Talon alkaa pikkuhiljaa valmistumaan. Vieressä on taas purkutyöt täydessä käynnissä. Kuusikymmentäluvun taitteessa valmistunut vanhusten palvelutalo päätettiin purkaa homevaurioiden takia. Isosta kerrostalosta sai lähteä siinä pitkään eläneet vanhukset. Tiedä mistä heille sijoituspaikka löytyi, sillä muuallakin lähialueella on vanhukset joutuneet evakkoon korjautöiden alta. Osa on päässyt Riistavuoreen ja osa joutunut kokonaan lähtemään yksityisille markkinoille tai kaupungin vuokra-asuntoon yksineläjiksi.

Tänään päätin kuntosalireissulta palatessani jäädä pois bussista Puksun kohdalla ja napsia vielä muutaman kuvan historiaan jäävästä vanhusten palvelutalosta, joka väistyy uuden tieltä.

Tässä on jo harjakorkeudessaan Pukinmäen ostarin paikalle valmistuva vanhusten yksityinen palvelutalo.

Purkutyöt on täydessä vauhdissaan Eskolantiellä. Asuinkerrokset ovat luhistuneet betonikasaksi ja taustalla häämöttää vanha päiväkotirakennus, joka on onneksi vielä pystyssä.

Kauhakuormaajalla riittää purkutöitä.

Mahtava määrä elementtimoskaa.

Vielä on yksi pääty lähes harjakorkeudessaan ja kun se on purettu, niin pitkästä vanhustentalosta ei ole jäljäellä enää mitään. Nuoriso on näköjään ehtinyt jo speijata käyntikorttinsakin talon elementteihin, vaan eipä nekään jää enää jälkipolvien luettaviksi.

Tässä viimeinen kuva purkutalosta, joka ulottui tuon punaisen uuden rakennuksen liepeille asti. Ennen rakennettiin taloja, jotka kestävät satoja vuosia, nyt ei näköjään kestä enää edes neljääkymmentä vuotta.