Tänään oli neljäs päivä kun päänupissa viiraa. Sitä sähköiskumaista tuikkimista. Olinhan jo kuullut maksakirurgilta, että se on todennäköisesti jotain hermosärkyä. Olettavasti kolmoishermosärkyä. Saattaa johtua siis viruksesta eli tuosta Herpeksestä. Olen kuullostellut tätä päänuppiani...missä tuntuu...miltä tuntuu. Korvan seutuvilla iskuja, päässä tunnottumuutta ja kutiaa sekä muuamia pieniä näppylöitä. Eilen yritin soitella terveyskeskukseen, mutta muutamaa minuuttia yli sen virallisen soittoajan. Kukaan ei vastnnut. Jätin asian tälle päivälle.

Laitoin aamulla kellon soimaan kahdeksaksi. Meilahden sairaalan poliklinikkamme kanslia on siitä hölmö paikka, että sinne saa soittaa vain klo 8-9 välisellä ajalla. Muina aikoina ei yhdistetä. Siis pitää olla aamulla skarppina soittamassa tiettynä aikana, jos mielii esittää asiansa hoitajalle. Kello oli reilusti vaille tuon raja-ajan, kun soitin suoraan numeroon. Luurista kuului vain..tuut, tuut, tuut....
Päätin soittaa sitten keskuksen kautta. "Keskussairaala, kaikki vaihteemme ovat varattuja...olkaa hyvä ja odottakaa hetkinen". Sama toistui useamman kerran. Alkoi jo hermostuttaa, että siihenkö se soittoaika hupenee. Välillä ääni vastasi uudelleen: " Olkaa hyvä ja odottakaa....vielä hetki, olkaa hyvä...."
Loppujen lopuksi joku vastasikin. Kysyin, että onkohan puhelinnumero muuttunut, kun kukaan ei vastannut soittoaikana. Kuulin ettei olisi, sillä on henkilökuntapula ja kaikki soitot eivät siksi pääse perille. Harmistuttavaa...soittoaikanakaan ei voida vastata kaikkiin puheluihin...vain tunti päivässä soittoaikaa ja muuten ei lääkäreitä voi tavoittaa. Ei suoraan sittenkään. Siinäkin mielessä Kirurginen sairaala on ykköspaikka. Siellä saa hoitavan lääkärin yleensä kiinni jos soittamalla suoraan keskukseen ja pyytämällä tietyn lääkärin hakuun. Ovat ystävällisinä neuvomaan, vaikka olisivat kuinka kiireisiä tai pahassa paikassa. Siellä tuntee olevansa potilas...Meilahti on liian iso sairaala ja sinne pieni ihminen hukkuu numerona kaiken muun joukkoon.
Hoitaja kyseli tarkkaan oireitani ja lupasi tilata paperini arkisosta. Muutaman tunnin päästä soittikin ja kertoi keskustelleensa hoitavan lääkärin kanssa. Hän oli sitä mieltä, että asia ei kuulu heille, vaan minun on syytä ottaa yhteys terveyskeskukseen ja tarvittaessa sieltä sitten lähettävät keskussairaalaan. No, eihän siinä sitten mitään muuta kuin odotella milloin kello on  12:30 ja soittoaikaa olisi taas tunti terveydenhoitajalle. Soitin hieman vaille yksi ja äänite kertoi hoitajan olleen koko päivän koulutuksessa ja olevan taas seuraavana päivänä tavattavissa. Se siis siitä terveydenhoidosta tältä päivältä. Toki olisi voinut soittaa toiselle vieraalle terveydenhoitajalle, mutta enää en viitsinyt asioita mutkistaa eli jätän soiton seuraavaan päivään. Katsotaan sitten viitsinkö soittaa vai onko tilanne muuttunut. Tokkopa niitä aikoja on muutamaan viikkoon ainakaan tarjolla.

466618.jpg
Tuut...tuut...olkaa hyvä ja odottakaa, vielä hetki olkaa hyvä...