Perjantaina iltamyöhäsellä kotiuduimme syksyn todennäköisesti viimeiselle mökkireissulle...eihän sitä koskaan tiedä, vaikka talvellakin sinne piipahtaisimme, mutta periaatteessa ajattelimme mennä laittamaan mökin talviteloille. Tuuli oli mahtava jo loppumatkasta ja säätiedotus varoitteli kovaa myrskyä yön aikana. Tuulihan sitä aika navakasti. Aamulla herätessäni mies oli jo ponkaissut vuoteesta hieman aiemmin ja ilmoitti että ulkona on talvi. Itsekin tuota ihmettelemään. Toden totta...piha oli kauttaaltaan valkoisen lumen peitossa. Onneksi ehdimme verkottaa omenapuut ja muut pensaat jo edellisellä käyntikerralla.

239766.jpg
Niin paljon lunta...kaikkialla lunta vaan...

Koska ulkosalla oli järin kylmää, niin lähdimme ajelulle kirkolle ja samalla kieppasimme kirppiksen kautta. Jotain pientä sattui matkaan. Osin täytekakun kuljetuskuvun parilla eurolla. Sitten hain Tokmannilta nro 10 puikot sekä nro 10 virkkauskoukun. Jos sattuu vielä vaikka tarvitsemaan. Olen huomannut että sieltä saa edullisemmin kuin Hesan marketeista.

Lauantai-ilta meni neuloessa ja virkatessa. Leivoinpa lämpimikseni piimäkakun sekä kermaviili-puolukkapiirakan. Saunoimme ja tuijottelimme telkkaria. Päätinpä tehdä vielä kesäisestä kaalista kaalilaatikkoa, jota kaksistaan voimme napostella vaikka kolmekin päivää.

Sunnuntaina-aamullakin lunta oli tihuttanut vielä entisestään. Pakkastakin oli aamusella noin viisi astetta. Talvi se on tuloillaan. Tosin tämä lumi varmaan ehtii vielä sulaakin, mutta talven merkki se kuitenkin on. Sunnuntaina laitettiin havuja ruusupuskien ja bionien tyviin, jotta pakkanen ei niitä kaikkia tappaisi. Mökkikin piti järjestää talvikuntoon sisältä. Lisäksi sauansta piti tuoda kotiin ylimääräiset tavarat. Toivottavasti hiirulaiset eivät tänä talvena nakertele tavaroitamme siihen tahtiin kuin viime talvena.
 Toimme tulessamme toisen jääkaapinkin kotiin, sillä joulun maissa tulee aina pulaa kylmätilasta, kun ruokapöytään tepsuttaa tuo sortin sakki jälkipolvineen. Viedään sitten kesäksi jääkaappi taas maalle, jos on tarvis.