Yöllä taas alkoi kurkussa tuntua syysflunssan ensioireita. Tosin jo edellisenä aamuna heräsin kurkkukipuun. Nyt on taasen syysflunssien ja mahatautien pelätyintä aikaa. Minulla on immuniteettia heikentävä hyljinnänestolääkitys. Itse asiassa en kuitenkaan ole sairastellut niitä ns. kulkutauteja niinkään paljon. Pari kertaa vuodessa sitten sattuu flunssan poikasen jostain nappaamaan. Tosin meidän siirronsaaneiden pitäisi pitää hyvää huolta yleiskunnostamme ja välttää noita epidemioita. Vastustuskyvyn heikentyessä pöpöt hyökkäävät paremmin elimistöön ja pitää olla varuillaan ettei elimistö hyökkää samalla vierasta elintä vastaan taistelemaan.
Tänään päätinkin sitten varmuuden vuoksi jäädä kotosalle potemaan tätä alkuflunssaa. Soitin terveyskeskukseenkin ja kyselin flunssapiikin ottamista. Meidän alueella mahdollisesti alkavat ensi viikolla, mutta siitä ei ole täyttä varmuutta. Viimeistään 6.11 alkavalla viikolla rokoituskamppanja alkaa. Lupasin soittaa ensi viikon alussa, kunhan nään miten itse jakselen. Muussa tapauksessa jätän rokotteen Kuhmoisten reissun jälkeen. Monena vuotena olen ottanut tuon influenssarokotteen ja en kyllä ole tautia saanut. Välillä tuntuu, että olen terveempi kuin ns. perusterveet ihmiset. Saan ehkä kuitenkin harvemmin näitä ilmassa olevia pöpöjä. Pidin myös parhaaksi jäädä kotiin huuliolukukurssilta. Ehkä siinä ei paljoa jää jälkeen...ensi viikolla sitten kurssille todennäköisesti.

En ole istut tänään kuitenkaan suinkaan kädet ristissä tai levännyt laakereilla. Tuli viimehetken kiire, kun lupasin kirjoittaa Liiton lehteen jutun vertaistukikoulutuksesta. Artikkeli olisi pitänytkin olla jo perillä maanantaina, mutta onneksi sain jatkoaikaa tämän viikon. Tänään sitten päätin saada jutun päätökseen ja postittaa sen sähköpostise oikeaan osoitteeseen. Lisäksi työstin vielä erään maksaprojektin kyselyn, jotta kaikki lupaamani kirjalliset työt ovat toimitettuina eikä sen vuoksi tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa.

Eilen sitten olin veljenpojan synttäreillä. Kylläpä Jere-poika oli iloinen pääkalloaiheisista käsitöistä. Sanoi, että tuli hieman talvinen olo...no, pikkuhiljaa se tulee kyllä tännekin etelään.
Nyt on varmaan syytä lämmiteltyä mustaherukkamehua, jota tulikin keitettyä syksyllä runsain mitoin. Köh-köh...eiköhän tämä olotila tästä tokene.

232572.jpg
Onnellinen päivänsankari