Tänään tein puolukkapuuroa syksyn puolukoista, joita olen pakastanut.

989278.jpg

VISPIPUURO

1 litra vettä
3 dl puolukoita
1½ dl mannasuurimoita
1½ dl sokeria

Puolukat keitin vedessä mehuksi ja sihtasin marjat pois. Lisäksin mehuun sokerin ja mannasuurimot. Keitin puuroa hiljakseen, välillä hämmentäen, kunnes se oli sakeaa.
Hieman jäähtyneen puuron vatkasin sähkövatkaimella.
Puuro maistui tosi herkulliselta. Tosin punaisista herukoistakin saa ainakin yhtä hyvää vispipuuroa kuin puolukoistakin. Toki vispipuuroon käy muutkin marjat ja jopa raparperikin.

Pitäisiköhän joku päivä tehdä "herkkupuuroa" ? Siihenhän tulee myös puolukoita veteen keitettynä. Lisäksi omenoita, kauraryyniä, sokeria ja ripaus suolaa. Se on tosi herkkupuuroa.