KINUSKIKAKKU

Pohja:
(Juhlakakun ohjeella)

6 kanan munaa
4,5 dl hienoa sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl kiehuvaa vettä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho+leivinjauheseos taikinaan ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Sekoita kiehautettu vesi taikinaan.

Jauhota sopivan kokoinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 200 asteessa (riippuen uunista, itse paistan 175 asteessa), kunnes kakkupohja tuntuu kypsältä.

Täyte:

Säilykeananas purkki (iso)
2-3 banaania
Säilykeananaksen mehua
vettä
kermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta
sokeria ja vanilijasokeria

- Leikkaa kypsä kakkupohja neljään osaan. Kostuta kakkupohjat mehulla. Itse kostutin tällä kertaa säilykeananaksen mehulla, jota laimensin hieman vedellä.
- Vatkaa kermaa tai kasvisrasvasekoitetta täytettä varten, lisää siihen sokeria ja vanilijasokeria maun mukaan.
- Soseuta ananasviipaleet tehosekoittimsessa ja survo muutama banaani. Yhdistä ananassurvos ja survotut banaanit. Levitä kakkupohjien päälle. Levitä kermavaahtoa täytteiden päälle.
-Laita kakku kostumaan jääkaappiin yön yli.

Päällinen:

2-3 dl kermaa, sokeria ja vanilijasokeria
2-3 dl fariinisokeria
1 rkl margariinia

Lisää kattilaan kerma, fariinisokeri ja rasva. Keitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes kinuskiseos sakenee. Tiputa tippa kinuskia kakun pinnalle ja jos se kinuski ei imeydy, niin se on sopivan paksuista. Levitä sopivan paksuinen seos kakun pinnalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kermaan sokeria ja vanilijasokeria makua antamaan.
Pursota kerma kakun reunoille.

2052307.jpg

Kakku maitui maukkaalta ja teki hyvin kauppansa, vaikka ei ollutkaan ihan ajan kanssa koristeltu. Kermakin tuppasi olemaan hieman löysähköä ja se näkyy kyllä tuosta kuvastakin. Ei kuitenkaan makua haitannut yhtään.

2052312.jpg

Aamusella oli kaapissa enää tällainen pala jäljellä. Ihan hyvä sekoitus oli laittaa banaanin joukkoon ananassurvosta.

Lapset palkitsivat isän Faija-paidalla ja kahvimukilla, jossa oli nuorimman lapsenlapsen kuva. Isäntä sai myös kikkakoulun, jonka ratkaisi alta aika yksikön. Vielä siis on älliä päässä. Hautakynttilöitä hankittiin kaupasta, mutta sateen vuoksi emme sitten lähteneet hautausmaalle. Pitää käydä joku kaunis päivä siellä jälkikäteen. Omaa isää kyllä muistelin isäinpäivänäkin.