Ostin pari viikkoa sitten uuden aurinkovarjon parvekkeelleni. Koska pieni eläke menee yleensä kädestä suuhun ja mitää juuri ei jää säästöön, niin kovin kallista varjoa en raaskinut ostaa. Kuitenkin se harmitti kun äsken mies ihmetteli, että missä kummassa se varjo on parvekkeelta. Eräänä päivänä portti oli vähän auki ja varjo oli jotenkin vinossa. Eilen se kuitenkin oli vielä parvekkeella, kun työkaverini kävi kylässä ja esittelin hänelle uutta aurinkovarjoani ja selitin, kuinka vanha varjo oli kulahtanut ja revennyt yläosasta.  Olin niin tyytyväinen uuteen, pirteään turkoosin väriseen aurinkovarjooni, jossa oli uusi valkoinen varsikin. Aurinkovarjo oli kiinnitetty muoviseen pidikkeeseen, mutta siitä se nyt sitten oli pois.

1245188120_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ei nyt uskoisi, että tuuli nappaisi aurinkovarjoani tuon korkean suojakaiteen takaa. Lisäksi kun varjossa oli kiinni vielä tukijalkakin, niin tokkopa tuuli sitä jaksaisi kuljettaa pihaportista ulos ja piikkisen pusikon yli. Uskon kyllä, että joku pitkäkyntinen ohikulkija sen on napannut. Siitähän saattoi saada "oivan" sateenvarjon, jos yöllisen reissun aikan sada sattoi yllättää. Pitänee olla silmät ja korvat tarkkana ja tuijotella ihmisten parkkeita ja viljelypalstoja, jos jossain tuon värinen päivänvarjo sattuisi silmiini tulemaan. Laitoin jo roskahuoneen oveen lapun, sillä tuntuu niin kurjalta, että kun muutenkin joutuu venyttämään "pennejä", niin sitten pitää vielä jonkun tuottaa lisää mielipahaa ja varastaa työkyvyttömältä jotain. Olisin voinut antaa sen vanhan varjoni, jos sadetta varten piti varjo saada.

Kaipa kaikki pitää kettingeillä ja munalukoilla sitoa kiinni pihamaalleen. Pitänee kai porttiinkin laittaa munalukko.

Edit: 17.6.2009

Aamulla aikaisin tilanne selkeentyi. Naapuri koputti parvekkeen ovea ja kertoi löytäneensä varjon pusikosta pihapiiristä. Tuntuu aika mahdottomalta, että tuuli olisi sen niin korkealle heittänyt ja vielä piikkipusikon läpi. Naapuri oli ottanut varjon talteen ja lupasi palauttaa sen jossain vaiheessa. Niin tai näin, mutta kadonnut salamatkustaja löytyi. Hyvä kun laitoin katoamisilmoituksen roskahuoneen seinään. Tokkopa kukaan naapuri olisi kehdannut omalle parvekkeelleen sitä laittaa. Ehkä joku on vetänyt varjon pavekkeelta ja heittänyt sen pusikkoon. Nyt tulikin jo parempi mieli. Yllättynyt