Kesälomalla tulee tavanomaista enemmän herkuteltua ja sen kyllä huomaa sitten loman jälkeen painossakin. Mansikka-aikaan tulee mieli ihania mansikkaherkkuja ja mustikka-aikaan maistuu kesän ensimmäinen mustikkapiirakka taivaalliselta herkulta. Tänä kesänä vaan kovin harva on päässyt maistamaan mustikkaherkkuja, kun niitä ei näytä metsistä juuri löytyvän. Itse saimme poimittua kovan haun jälkeen litran verran, josta pari makoisaa piirakkaa sain aikaiseksi. Tämän kesän mustikkamaito vaan on edelleen herkuttelematta.

MANSIKKA-VANILIJAKREEMIPIIRAKKA

140590.jpg

pohja:

100g margarinia

100g (1dl) sokeria

1 muna

2 3/4 dl (200g) vehnäjauhoja

1 tl sokeria

pinnalle:

vanilijakreemiä

mansikoita tai muita marjoja n. ½ litraa

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää muna hyvin sekoittaen.

3. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe

4. Levitä taikina tasapohjaiseen voideltuun piirakkavuokaan

5. Paista pohjaa n. 10 min, 200 asteessa

6. Ota vuoka uunista, levitä vanilijakreemi pohjalevylle ja lisää mansikat pinnalle. Paista vielä n. 15 min.

Vanilijakreemin valmistus:

Sekoita vatkaimella 1 osa vanilijakreemijauhetta ja kolme osaa vettä keskinopeudella n. 5 min. ajan. Anna seoksen levätä noin 5min. ajan. Valmis kreemi kestää pakastuksen ja paiston.

140593.jpg

Tämä jo räävitty mustikka-vadelmapiirakka on tehty saman perustaikinaohjeen mukaan. Pinnalle on laitettu vain marjoja ja sokeria maun mukaan. Molemmat piirakat tekivät hyvin kauppansa eikä jätehuolto-ongelmia syntynyt niiden vuoksi. Alimmainen piirakka on hieman lämpimänä herkkua vanilijajäätelön kera. Muuten vieläkin on vesi kielellä...mustikat maksaa torilla n. 6 euroa litra, joten eipä taida raaskia ostaa piirakan vuoksi. Laatikollinen mustikoita oli eilen kauppakeskuksen aulassa torimyyjällä 45 euroa eli siinä on se 5 kg.