Viikonloppu meni mukavissa merkeissä maalaismaisemissa. Luvassa oli perinteiset syyspäivälliset, joita vietettiin naapurikylän seurantalolla eli Sulontalolla. Sinne aktiivit asukkaat olivat talkoilla valmistaneet takuuvarmasti maittavan pitopöydän. Tuntui taas kuin olisi ottanut varaslähdön jouluun. Pöydän antimista löytyi runsaan salaatti- ja leikepöydän lisäksi tuttuja laatikkoruokia ja perinteistä karjanpaistia sekä gratinoitua kukkakaalia.Tulipa taas syötyä itsensä ähkyksi, vaikka päätin ottaa vain "vähän" kaikkea lajia, mutta kalat jätin kuitenkin ottamatta. Tosin ne eivät ole suositeltavimpia munuiasteni toiminnankaan suhteen, mutta enpä oikeastaan olekaan mikään kalaihminen.

1910624.jpg

Pitopöydän lisäksi oli panostettu myös tunnelmaan. Ulkona palon ulkotulia ja somisteeski oli sekä sisälle että ulos tuotu vanhoihin maitotonkkiin ja kahvipannuihin auringonkukkia ja muita syksyisiä kukkasia ja oksia.

1910629.jpg

Minusta nämä kukka-asetelmat olivat kovin kauniita.

Ruokailun jälkeen oli luvassa karaoketanssia. Ensin kyllä hieman arvelutti, että mitä siitä tulee, kun sahdin myötävaikutuksen alaisia päivällisvieraita saa mahdollisuuden esittää karaokea. Yllätyin loppujen lopuksi positiivisesti....muutamaa erikoislaulajaa lukuunottamatta, joiden esityksen tahdissa tosin ei onnistunut tanssiminen. Itse en kyllä myöskään tohtinut mennä lavalle, sillä pitäisi saada ensin harjoitella jossain yksinään, ennen kuin rohkenisi julkisesti mennä mokaamaan itsensä. Tyydyin siten muisen tasokkaampien laulajien esitysten kuuntelemiseen ja tanssimiseen.

1910638.jpg

Eikös olekin komiat somistukset lavan reunalla? Näitä oli ilo ihailla tanssin lomassa.

Kyläyhdistys myi myös arpoja. Yleensä ei meikäläisillä ole arpaonnea, mutta miehellä on parempi kuin itselläni. Hän saikin lunastaa kuusi arpaa, joilla kahdella tuli voitto. Olin yllättynyt ja saimme ainakin "omamme" takaisin näiden mukavien arpapalkintojen myötä.

1910655.jpg

Miehen mieleen oli arpajaipalkintona saatu viisi suhikepulloa öljyjä ja muita automiehelle tarpeellisia tuotteita. Itse sain Marimekon pussukan, jossa oli shampoopullo. Mukavia arpajaispalkintoja, onnetar meille suosi.

Harvon tulee lähdettyä nykyään tanseihin.Sitten kun viimein pääsee, niin ei millään malttaisi lähteä kesken kaiken pois. Taisimme olla viimeiset tanssivieraat Oli hauska tavata tuttuja ja tehdä myös uusia tuttavuuksia kyläläisten kanssa. Paikalla oli lähikyliltäkin porukkaa....ei ainoastaan tämän kylä väkeä.

1910658.jpg

...On soitto jo tauonnut, viimeiset lähteneet on...yön syliin pois. Matka kohti kotimökkiä olin noin kymmenen kilometriä. Yö oli pimeä ja kolean oloinen. Viimein saavuimme mökille, mutta emme ihan heti malttaneet mennä nukkumaan. Vielä ihmettelimme taivaalla möllöttävää täysikuuta ja luonnon rauhaa.

1910667.jpg

...aamu sitten veroitti tämän edellisen illan valvomista. Olisi pitänyt taas herätä hieman aikaisemmin, mutta tuli nukuttua hieman liian pitkään.