Tänään oli pakko lähteä ulos vähän "tuulettumaan", ettei ihan mökkihöperöksi jää näin kesäkauden koittaessa. Suuntasin matkani ensin halpiskauppaan, josta olin ostanut taannoin kameraani muistikortin tarjouksesta. Tuo muistikorttihan lakkasi toimimasta viime viikolla 'yllättäen'. Ajattelin koittaa 'kepillä jäätä' ja kävin kysymässä myymälästä, että onko niissä mitään takuuta. Penäsivät kuittia, mutta eihän sitä tule kaikista muistikorteista säästettyä kuitteja, joten eihän minulla sellaista ollut. Kyselin kauppiasta ja takahuoneesta hänet tavoitin. Hän kuunteli ongelmani ja ihmetteli, että 'muistihäiriö' on tullut korttiin. Harvoin hänen mukaansa niihin mitään tulee. Asia ei vaatinut suurempia selvittelyjä ja sain hyllystä 2 gt kingstonin muistikortin...siis kaksi kertaa isomman, kuin se alkuperäinen ja paljon laadukkaampi. Minun ei tarvinnut edes maksaa mitään väliin, sillä kauppias ei ollut varma tuon palautetun hinnasta, joten sain sen hyvitykseksi. Aika hieno homma...nyt mahtuu kesäkuvia enemmän muistiin.
Samalla ostin näitä 2700-tehoisia akkuparistoja, kun ne olivat tarjouksessa (8.95) paketti. Nyt mulla on kolmet isotehoiset akkuparistot, joten ei pitäisi heti teho loppua.

Ehkä siitä kortista olisi voinut jollain ohjelmalla onkia ne 'hävinneet' tiedostot, mutta ei sen niin väliä, sillä ei muistikortissa mitään kovaamatonta materiaalia ollut.

1597239.jpg

Iloisena tästä vaihtokaupasta, jotkoin matkaani kirppistä kohti. Sieltä löysin pari kirjaa, jotka houkuttivat osamaan.

1597248.jpg

Hetken pyörittelin tätä "suomalaisten lempilauluja-kirjaa" käsissäni ja löysin sieltä mm. lastenlasten soittaman ja laulaman ihanan Lintu-laulun.

"Maailmaan, mä avaraan, jos mennä voisin vaeltamaan ja voisin nähdä kaiken sen, myös paikankin niin lämpöisen. Mikä ohjaa kohtaloa? Mikä ollut ainiaan?".....jne.
Minusta se on niin kaunis ja hieman suruvoittoinenkin kappale. Isommat tytöt esittivät tämän kappaleen pikkusiskon ristiäisissä taannoin.

Toinen haaveilemani kirja on Virkkaajan käsikirja:

1597267.jpg

Neulojan käsikirja minulla olikin jo ennestään, kun ostin sen Maijulta jossain vaiheessa. Olen kuitenkin enemmän virkkaaja, joten tämä kirja houkutti kovasti. Nyt joku halusi luopua siitä femmalla, joten kaupat siitä syntyi.

Jotain pientä tilpemähööriä vielä tarttui mukaan ja sitten suunta kohti kotia.

1597282.jpg

Koristeellisia kirjekuoria ja korttipohjia löytyi 20 cnt:llä.

Maanantaina ostettiin kaupunkireissulla käydessämme Kodin Ykkös-Anttilasta lisää niitä ns. korituolin päällisiä, jotka myytiin puoleen hintaan. Tarjous on vielä kuun loppuun ja myynnissä oli myös sinisävyisiä ruusuja. Ostin tuolin päällisiä jo aiemmin neljä, mutta mallasin niitä myös selkänojaan ja päätin törsätä vielä neljään istuimeen, jotta saisin pehmusteet myös selkäpuolelle. Ajattelin kiinnittää ne kanttinauhoilla solmie. Yhteensä kahdeksasta istuinsuojasta olen maksanut 58.60 eli normaalihinta olisi ollut tuplaten tuon.

1597273.jpg

Sain ystävältäni tänään 2-hengen pihakeinun....hieman parempikuntoisemman, kuin omamme. Vertailin näitä tyynyn päällisiä sinivalkoraidallisiin pehmusteisiin, joista oli jonkin verran jo aika tehnyt jälkeään. Nämä istuinpehmusteet sopisivat kyllä hyvin keinuunkin, mutta en taida kyllä vaihtaa alkuperäistä suunnitelmaani. Tuolin selkänojiin ne kuitenkin laitan. Voinhan jossain vaiheessa vaikka bongata jostain pinkkiä päälliskangasta ja vuorata keinun päälliset uudestaan, oman väriseksi.... (haaveiluako vain?).

Nyt on tullut kyllä törsäiltyä taas. Käytiin vielä tänään kesäkukkia ostamassa, mutta pelargonioita en kyllä taaskaan raaskinut ostaa.