417002.jpg

KÄÄRETORTTU

4 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

kostuttamiseen:
appelsiinin mehua+ tilkka vettä

täytteeseen:
1-2 banaania
omenasosetta

pinnalle:
pakastemarjoja (esim. mansikoita tai vadelmia)
hyytelösokeriliemi ohjeen mukaan
Flora vispiä kaksi tölkkiä


1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita siten, että aineet vain tasoittuvat.

3. Levitä tasaisesti taikina lastalla leivinpaperille.

4. Paista torttupohja 225 asteessa uunin keskiritilällä 7-10 minuuttia, uunipellin koon mukaan.

5. Anna torttupohjan seistä paistamisen jälkeen uunipellillä pari minuuttia, kumoa se sokeroidun leivinpaperin päälle. Torttupohja irtoaa paremmin leivinpaperista, kun kostutat reunoja esim. pullasudin avulla kylmällä vedellä.

6. Jaa taikina neljään osaa ja sitten vielä jokainen 1/4 neljään osaan. Näin taikinasta tulee neljä nelikerroksista leivosta. Tosin  aika muhkeita, kuten itse tein. Tosin voit tehdä myös pikkukakun, joka on neliön muotoinen.

7. Kostutin palaset kevyesti puristetun appelsiinin mehulla, johon lisäsin hieman vettä. Kahteen väliin laitoin banaanimössöä ja yhteen omenahilloa. Tosin olisi voinut laittaa myös kermaa väliin, mutta itse jätin tällä kertaa laittamatta.

8. Puolijäiset mansikat ladoin leivosten pinnalle ja tein hyytelösokeriseoksen, johon lorautin tilkan marjamehua. Kun marjojen joukossa oleva hyytelösokeriseos oli hyytynyt, niin vatkasin Flora Vispiä ja pursotin sitä leivosten reunuksille.

Tässä tämä simppeli ohje oli, kun en jaksanut tehdä isoa kaukkua pienelle väelle. Tosin yhdestäkin leivoksesta tuli tosi ähky olo. Helpolla olisi tietenkin päässyt, jos olisi tehnyt kääretorttuleivoksia eli leikannut kääretortusta palasia ja koristellut ne poikittain. Onhan noita vaihtoehtoja.