...seinät kun saan valmihiksi, toisen pään teen kammariksi. Itse asiassa innostuin vuoden vaihteessa tuosta pitkäaikaisprojektistani. Minulla on siis kolme nukkekotia, jotka ovat kaivanneet tuunausta jo aika päiviä sitten. Kuitenkin aloitin homman epäoleellisesti sisustuksesta, vaikka kaikki on muuten vielä hyrskyn, myrskyn.

Jossain vaiheessa olen ostanut kiinalaisia "tee-se-itse"-kalustesettejä, joita kasasin makuuhuoneen, lastenhuoneen, keittiön ja wc:n kalusteita. Liimailin niitä ja lopuksi maalasin.

Tällaisia nämä minihuonekalujen tee-se-itserakennussarjat ovat.

Kirpparilta löysin muutaman purkin suihkutettavaa maalia. Se huono puoli niissä oli, että ovat öljypohjaista maalia ja ei niin mukavaa hengittää sitä ilmaa, mutta onneksi sain ne maalattua. Samalla taisin kyllä sotkea sormianikin. Hajuttomalla tärpätillä niitä sitten jynssäsin puhtaaksi.

Keittiön pöytä ja neljä tuolia tuli rakennettua ja maalattua. Löysin vielä yhden hieman rikkoutuneen vanhemman tuolin, jota yritin tuunailla ja sekin sai vielä maalin pintaansa. Lisäksi settiin kuului syöttötuolikin ja senkin maalasin tuolla samalla värillä. Ajatukseni oli tehdä pehmustetut tuolit. Jos vaan löydän sopivan väristä pehmustekangasta tuoleihin. Vanulevyä on jo kirppikseltä haalittu sitä varten.

Kirpparilta löysin kaksi söpöistä blondinukkea, jotka olivat kyllä ihan uusia.

Väkersin osasista makuuhuoneen sängyn, kehdon, lipaston, peilipöydän sekä keinuhevosen. Muut ostamani maalisävyt eivät oikein luontevasti sopineet tähän projektiini, niin päätin maalata nämäkin samalla värillä. Ennestään on jo paljon ruskeita, petsattuja ja lakattuja kalusteita.

Kylpyhuoneeseen maalasin akryylimaalilla ammeen ja wc-pytyn. Kultamaailla maalasin reunuksia ja vesihanan ammeseen. Jotenkin niin hailakkaasti tuo akryylimaali tarttui kalusteisiin ja jäi pensselin jälkiä, niin päätin maalata peilikaapin vaaleanpunaiseksi. Siinä on ohessa myös lavuaari. Kaapistosta puuttuu vielä peili, mutta katson löytyykö aitoa peiliä vai kelpuutanko foliosta tehdyn?

Olen ajatellut tekeväni yhdestä nukkekodista roosasävyisen, joten sinne nämä kalusteet todennäköisesti menevät.

Silloinhan se on taottava, kun rauta on kuumaa. Niin pitkään olen ajatellut tekeväni näitä nukkekodin kalusteita, mutta en vaan ole löytänyt inspistä ja nyt se jostain tupsahti eteeni. Saas nähdä, koska innostun repimään nukkekodin kattoa irti, jotta saisin tuunattua edes ensimmäisen nukkekotini.

Pitää vain huolehtia sitten siitä, ettei pikkuneidit pääse "järjestelemään" tämän nukkekodin kalusteita, sillä siinä voi käydä kalpaten.