Eilen nuorin kummilapsistani eli kummityttäreini täytti 10-vuotta. Halusin muistaa tyttöä jollain mukavalla lahjalla. Sellaisella, josta olisi iloa ja hyötyä vuosiksi eteenpäin. Ajattelimme mieheni kanssa, että osataisimmeko tytölle ompelukoneen. Ensin tuli tietenkin mieleen joku käytetty kone, sillä uudet ompelukoneet tuntuivat olevan aika huikeissa hinnoissa. Hieman katselinkin jo netistä, jos sieltä sattuisi löytymään joku kohtuuhintainen kone ja sopumatkan päästä. Aikaakaan ei ollut viikolla asian miettimiseen eli tiistaina oltiin näillä tuumin liikkeellä ja torstaina oli sitten se juhlapäivä.
Käytiin lähiön eräässä, käytettyjä koneita myyvässä liikkeessä. Tarjolla olisi ollut yksi käytetty Toyota-merkkinen, parikymmentävuotta vanha ja huollettu ompelukone, metallirunkoisena. Kauhistelin hieman hintaa, sillä käytetystä ja vanhasta koneesta ei oikein viitsi maksaa 150 euroa. Niinpä päätimme jättää sen asian hautumaan ja suuntasimme tien toisella puolen olevaan Royal-tukkuun. Ajattelin, että saakohan sieltä koneita, näin yksityisasiakkaana. Saipa hyvinkin. Tarjolla oli uusi, hyotyommel-automaattikone, vapaavarrella ja hintaa 120 euroa. Takuutakin luvattiin 3 vuotta ja maksuaikaa parissa erässä. Näin päätimme ostaa tytölle aivan uuden koneen ja ehkä siihen kimppaan saisi muita sukulaisia mukaan.

1454809.jpg

Onneksi saimmekin, sillä näin ollen hintaakaan ei tullut meille kuin alle 20 euroa, kun tytön isä otti osaa siihen suuremmalla osalla.

1454786.jpg

Kylläpä tytöllä oli iloinen ilme, kun viimein eilen sitten näki synttärilahjansa. Annoin hieman pikaohjeistusta hänelle koneen käytössä. Kävimme läpi muutamia turvallisuuskysymyksiä ja neuvoin sammuttamaan koneen käytön jälkeen katkaisijasta sekä vetämään varmuudeksi vielä johdon pois seinästä. Lisäksi vatoittelin neulankäsittelystä ja puolaamisesta. Puolasimme yhdessä lankaa ja langoitimme koneen. Kokeeksi teimme yhdessä helponlaisen jumppapukupussin, jotta tyttö saisi hieman tuntumaa koneeseen. Lupasin avustaa koneen käytön opettelussa.
Uskon, että tyttö vielä innostuu, kun vaan saa mahdollisuuden ommella ja sehän toteutuu vain omalla ompelukoneella. Nykyään on koulussa tekstiilikäsityötä ja teknistä käsityötä. Näyttää siltä, että tekstiilikäsityö tuntuu hänestä kiinnostavammalta. Toivon, että koneella olisi käyttöä ja onhan siinä ainakin konetta jo aikuisikään asti, ellei muuten satu sitä hajoittamaan.

Iloisia ompeluhetkiä kummitytöllemme!