Eilen odotin koko päivän puhelinsoittoa koepalavastauksesta ja ihmettelin, että mikä se sellainen "piilosoitto aika" on; jolloin ei soiteta? Soitin eilen vielä kolmen jälkeen tarkistaakseni, että olin ymmärtänyt oikein ja minulle sanottiin, että herra Isoherra on vielä töissä monta tuntia ja hänellä on vielä potilaita, joten soittaa kyllä. Ei vaan soittoa kuulunut iltaan mennessä.
Aamulla kävin pyykillä ja päätin soittaa puoli kymmenen aikaan, jotta tämä päivä ei menisi pelkästään turhaan odotteluun ja epäilin, ettei hän tänäänkään soittaisi, kun ei ole mitään varattua puhelinaikaakaan sovittuna. Hoitaja polilla ihmettelemään, että mitenkä lääkärin piti minulle soittaa, kun ei heillä ole tapana niin toimia, vaan potilaat soittavat lääkärille. Kerroin mitä potilaskortissani luki ja oli kai se sitten uskottava, että näin oli määrätty. Hän soitteli välisoiton lääkärille ja sain kuulla, ettei lääkärillä ollut mitään aikeita soittaa minulle, sillä ei hänen mielestään niin oltu sovittu. Herra Isoherrat puhuvat monesti hoitajillekin niin, että he saavat arvata mitä tarkoitetaan, kuten tälläkin kertaa. Ymmärsin jo polilla käydessäni, että hoitaja ei ollut oikein jyvällä kaikista sovituista asioista, vaan mietti mitä lääkäri mahtoi sanoa. Minä en itsekään kuullut läheskään kaikkea, saati sitten ymmärtänyt mistä oli puhe. Tulee vaan mieleeni, että kun kaikki olimme ns. suomalaisia, emmekä siltikään ymmärtäneet lääkärin puhetta, niin miten on laita, jos onkin vieraskielinen potilas tai lääkäri tai hoitaja. Taitaa tulla sitten vielä pahempia informatiokatkoksia.
Hoitaja lupasi, että lääkäri soittaisi tänään. Odotin jälleen koko päivän ja lähellä neljää päätin soittaa polille, jolloin keskus ilmoitti, että poli on jo suljettu ja avoinna jälleen huomenna. Pah....suututti, sillä olin jo varannut tikkien poiston terveyskeskuksesta huomiseen ja alkuviikosta olisi maksakontrollit Meikussa labroineen. Ne oli varattu jo kahdeksan kuukautta sitten, enkä halua niitä mitenkään yllättäen perua.
Viittä vaille neljä sitten kännykkä pärähti ja Herra Isoherra soitteli ja ilmoitti, että koepalavastauksessa on todettu sitä samaa okasolutyyppistä syöpää, jota uumoiltiinkin. Nyt hän laittaa lähetteen Töölööseen ja sitten odottelen koska sieltä tulee kustu. Tekevät mahdollisesti siellä sen vartijasolmuketutkimuksen, jolloin selviää, ettei ole niitä etäpesäkkeitä...ainakin toivon niin. Aika venyy varmaan yli juhannuksen ja sitten vielä koska pääsen sinne toimenpiteeseen ja tikkien poistot ym. tutkimukset ja hoidot. En tajunnut kysellä, että vaatiiko se jotain soluhoitoja tms. Nyt vaan nöyrästi odottelen edelleen kutsua. Tässä on mennyt viikkotolkulla aikaa. Nyt on mennyt jo kuutisen viikkoa ja vielä todennököisesti viikosta pariin, jolloin pääsisin toimenpiteeseen. Toivotaan, ettei se tuumori ärhäköidy. Saas nähdä miten sen korvalääkärin ajan kanssa käy? Sekin voi vielä peruuntua näiden päällekkäisyyksien vuoksi, kun ensin se meni mönkään sen vuoksi, etteivät olleet kirjanneet sitä koneelle. Tuli kolme viikkoa lisä odotusaikaa ja nyt sitten sekin on hieman vaakalaudalla.
Jotenkin tuosta polin tohinasta ajattelin, että yksi tärkeä asia on unohdettu eli potilas itse. Lääkärit pyörittävät tuloksia ja päätöksiä, mutta eivät ilmoita niistä potilaalle itselleen. Jos en olisi tänään soittanut, niin olisin todennäköisesti saanut odottaa postissa sitten kutsua Töölööseen joskus juhannuksen jälkeen ja siinä välissä olisin ollut kuin tulisilla hiilillä. Samoin oli viimeksi, kun eivät ilmoitaneet minulle tuloksista, ennen kuin itse niitä ryhdyin penäämään. Aika omatoimsita tämä terveydenhoito nykyään. Ensin piti netistä etsiä diagnoosi, jotta voi hakea hoitoon.....kun sitä ennen sanottiin, että ei johdu elinsiirrosta ja siihen ei otettu kantaa. Täytyy siis olla kai siten valmis diagnoosi, jotta voi saada hoitoa.
Seuraavaksi kai täytyy tutkia netistä sitä, miksi olen laihtunut yllättäen niin paljon.

1640483.jpg

Soitti se Herra Isoherra sittenkin, kun hieman prutkutin asiasta.
.