Tänään aamusella aikaisin olin varannut pyykkituvan. Oli hieman kiireinen aamu, joten reippaasti pyykit koneeseen ja tohinaksi. Suoraan päätä siitä selvittyäni oli kiire kaupunkiin. Kampissa jo minua odoteltiin. Tunnistankohan enää...vain kerran olemme aiemmin tavanneet. Siellähän se Katri jo odottikin minua. Tarkoitus oli tavata toisiamme livenä, mutta myös suunnistaa pääkaupungin tunnettuihin lankapuoteihin.
Ensimmäisenä suuntasimme matkamme lippumyymälään, josta piti lunastaa Katrille matkustajalippu, jotta ehtisimme mahdollisimman monessa kaupassa piipahtaa ja voisimme kulkea julkisilla, ettei aikaa tuhraantuisi turhaan kävelemiseen. Sen jälkeen sitten suuntasimme matkamme Novitan Tehtaanmyymälään Lauttasaareen. Tosin myymälän anti ei tällä kertaa ollut niin erityinen, kuin viime kerralla. Tosin yksi syy oli varmaan pieneen ostosmäärään myös budjetti. Mukaan lähti kuitenkin tällaisia lankoja:

608502.jpg

Ensin hamstarisin rosaa Samosta, ajatuksena tehdä Salomonin solmuhuivi, joka olisi hieman kesäisempi. Turkoosia Bampinoa ostin, kun Woolilla ei ole sitä väriä ja kaipasin sitä Isoäidin neliöiden tekoon. Kassalla maksaessamme huomasin tiskillä vasta tulleita Kid Mohair-paketteja. Kuulimme, että nekin ovat siinä myyntiä varten, niin piti siitä vielä ostaa varmuuden vuoksi noita rosan värisiä keriä huivin verran. Samanlaisia tarjousneuloja ostimme Katrin kanssa, joilla voi olla käyttöä neulonnassa. Nyt olikin tullut ostettua jo niin paljon, jotta piti vähän pidättäytyä muissa lankamyymälöissä ostomaniasta.

Novitalta jatkoimme matkaa Menitalle. Poikkesimme samalla Kirralta hakemassa "tyhjennysaineet" perjantain tähystyksiä varten. Poikkesimme myös aamukahvilla kahvilassa ja sitten lankaa, lankaa ja lankaa....Menitalta en kyllä osannut itse lankaa ostaa, mutta silmiini osui huovutusvillaa, joka oli suhteessa paljon halvempaa kuin Tiimarissa. Uskon, että on myös laadukkaampaa.

608525.jpg

Toivon mukaan punaisesta ja valkoisesta saa yhdistämällä rosaa.

Jatkoimme matkaa Haapaniemeen, jossa kävimme ensin Priima Lankatalossa. Itse en ostanut enää yhtään mitään sieltä. Katri teki omia ostoksiaan. Tosin siellä olisi ollut ihanaa hopeahohtoista rosaa lankaa, mutta nyt ei ollut enää siihen varaa.

Katri halusi vielä piipahtaa Hakaniemen hallissa Vihreässä vyyhdissä sukkalankoja ostamassa. Sitten huomasimme, että viitisen tuntia olimme olleet liikenteessä ja oli aika kotiutua. Jakoimme matkaamme Kamppiin, jossa saattelin Katrin junalle. Pienen Wc-episodin jälkeen pääsimme jatkamaan linja-autoasemalle. Muutenkin tuo huussimaksu on tosi törkeän kallista Hesassa ja sitten kun vielä raha jää jumiin rahalippaseen ja sille ei saa vastinetta. Piti käydä läheisessä suurarissa motkottamassa. Siellä olisivat antaneet poletin korvaukseksi, mutta mitäpä minä poletilla, kun olimme jo rahaa laittaneet toiseen oviaukkoon, että asiat hoituisivat. Eivät tahtoneet millään ymmärtää, että olemme maksaneet tuplaten tuosta käynnistä. Sitten tuli mies meisseleiden kanssa katsomaan mistä kiikastaa. Sanoi, että saa maksuksi enemmänkin rahaa pistää kuin euron. Totesin, että on jo muutenkin huisin kallista, niin kukapa maksaa 12 mummoa tuosta käynnistä. On kuulema sittenkin halpaa. Eläkeläisenä olen kyllä muuta mieltä.  Joku oli tukkinut sen lipasaukon ja siellä oli monta ylimääräistä euroa. Muut eivät ole varmaan valitelleet, vaan maksaneet kiltisti. Elämä on....

Katsokaapas mitä Katri toi minulle tuliaisiksi:

608557.jpg

Ihanat Kerttusukat. Minä kun en taida tuota sukkien neulomista. Pitäisi opetella, mutta kun ei vaan saa aikaiseksi. Ihan varmasti minulla on käyttöä noille sukille. Vilukissana yöt ja monesti päivätkin pidän villasukkia jalassani. Tuli ihan tarpeeseen. Kiitos Katri niistä. Posti-Patekin oli käynnyt poissaollessani. Mietin hetken, että keneltäköhän iso kirjekuori on tullut. Yht'äkkiä mieleeni juolahti, että Famu on varmaan pistänyt tulemaan ruusukapan ohjeen. Kiitos Famu. Ei siinä kaikki....Käyntikortinkin oli jättänyt eli kauniin puuvillaisen orvokkipatalapun. Voi miten se olikaan kaunis....Iso kiitos sinullekin  ja kaunis tervehdyskorttikin oli mukana. :))
Tämä päivä oli tosi iloinen ja mukava. Ihana tavata välillä livenäkin ihania blogituttavia. Syksymmällä taas varmaan otetaan Katrin kanssa uusiksi ja toivotaan, että Katjakin pääsee silloin mukaan.