Olen ollut hieman laiska tuon taideharrastukseni kanssa...tämä blogi kun on innostanut kaikkeen muuhun ja kuntoaankin pitää viikottain hoitaa. Lisäksi tuppaa olemaan noita luottamustehtäviäkin aika ajoin. Tänään sitten kiiruhdin taidekerhoon. Ensinnäkin päätin mennä Lidlin kautta...laitan siitä sitten oman postauksen. Lähdin siis kotoonta jo hieman myöhässä....ei se niin "nopon nukaa" ole monelta siellä on. Kotitien päädyssä sitten ihmettelin, että miksi ihmeessä mun kärryni painaa, kuin kivirekeä perässään vetäisi. Tarkastellessani lähemmin kärryäni, joka on ns. kaljakärry ja siinä ostoskassi täyteen taiteilijatarvikkeitani, huomsin kättyjrn tomahtaneen etuosastaan. Yksi metallikappale oli kokonaan irronnut ja ihan sama kuin olisin vetänyt kassia perässäni. Täyskäännös kotia kohti ja miettimään...lähdenkö vai enkö lähde. Lidlissä kuitenkin olisi käytävä. Päätin siis ottaa vain joitakin tykötarpeita mukaani ja lähetä uudestaan matkaan. Pakkasin hiiltä, paperia j akverellikyniä mukaani sekä muutama pensselin ja vesimukin ym. pikku kamaa.

Saimme vuoden vaihteessa opettajan jälleen taidekerhoomme, joten työskentely tuntuu jotenkin mielekkäämmältä. Opettaja oli sitä mieltä, että jatkamme hiilityöskentelyä. Se on oikeastaan mukavaa, kun voi sormin vielä muotoilla työnsä jälkeä. Viime kerralla tein puun. Se piti tehdä ihan "omasta päästä". Ehkä se on lehmus tai jotain sinne päin...koivu se ei ainakaan ole eikä mäntykään.

416266.jpg

Viime kerralla teimme myös kannun mielikuvituksen tuottamana. Minulle tuli mieleeni vanha maitokannu. Sellainen, joita on Arabian tehtailta valmistunut tai monessa maalaiskodissa vieläkin. Tosin kannu on myös lohkaistu omasta päästä. Opettaja analysoi  teiteestamme kunkin persoonallisia ominaisuuksia

416267.jpg.

Tänään teimme mallina olevasta kulhosta valon ja varjon heijastumia. Tulikohan kulhoon edes sitä muotoa, että näyttäisi pyöreältä. Tämä on sellaista harjoittelua.

416268.jpg

Näkyy olevan vähän kakkoslaatua tämä kulho, kun sivut ovat vähän eri paria..Tekevälle sattuu....Ensi maanantaina jatkamme työskentelyä hiilillä.