Viime viikonlopulla vasta tuli "yllättäen" mieleen joulukorttien tekeminen ja lähettäminen. Uhkaavasti lähestyi myös viimeinen korttien jättöpäivä edullisempaan sesonkihintaan. Eihän siinä muuten mitään erityistä ole, mutta jos meinaa tehdä kymmeniä kortteja, niin sitten voi tulla pienoinen kiire kaiken muun hulinan keskellä. Viikko on ollut tosi vipellystä täynnä muutenkin ja ehkä vain illat ovat olleet tälle korttiaskartelulle pyhitettyä aikaa. Tänään tosin piti ottaa loppurutistus, sillä illalla oli kortit oltava jo postissa.

1132359.jpg

Tuotanto päättyi viime yönä tai oikeastaan aamutuimaan kello puoli viiden aikaan, jolloin jo lehdenjakajakin oli aikoja sitten kopistellut porraskäytävässä. Minä vasta sitten pääsin nukkumaan ja edessä oli aamusella yhdeksältä pyykkitupa. Korttiprojekti oli vielä siinä määrin kesken, että kortteihin piti tekstata toivotukset ja nimet. Lisäksi kaikki osoitetiedot piti vielä kirjoitella kirjekuoriin, kunhan kaikki olsi sitten tallessa. siinä vaiheessa kun tarvitaan. Ensin siis pyykille, jossa vierähti kolmatta tuntia aikaa. Sieltä saavuttuani piti heti jaktaa tehtailua postitusvaiheeseen. Tässä projektini tuotoksia ja tämän joulun alla tehtaastani valmistui seistemänkymmentäkaksi korttia, joista postiin asti meni tasan seitsemänkymmentä. Ehkä jokunen voi vielä lähteä kallimmalla hinnalla, jos tulee mieleen joku tärkeä joka on unohtunut.

1132361.jpg

viisi korttia tuotettuna

1132362.jpg

Nyt jo kymmenen....

1132363.jpg

Enkeleitä lisää. Osa piti tehdä soveltaen helpomman kaavan kautta. Jos olisin tehnyt kaiken 3D-kortteina, niin aika olisi loppunut kesken. Nämä enkelit ovat tarra-arkeista leikattu ääriviivoja myöten ja tarratyynyillä kiinnitetty korttipohjaan kullanvärisille taustakartongeille. Kimalletta ei ole tietenkään unohdettu korteista.

1132364.jpg

Nämä kortit ovat tehty 3D-kuvilla ja kaikki hieman erilaisia.

1132365.jpg

Tosin joulukorttien yleisin teema-aihe oli enkelit, joita itse fanitan.

1132366.jpg

Olin jossain vaiheessa saanut valmiiksi leimattuja kuvia, joita sitten tähän tarkoitukseen värittelin akvarellikynillä ja hieman hilettä kuvien päälle.

1132367.jpg

Tässä taas lisää enkeleitä, joista osa on tehty tarraenkeleistä ja osa 3D-kuvilla.

1132369.jpg

Enkeleitä....taas on heitä.

1132370.jpg

Tässä vähän talvisempiakin maisemia 3D-kuvin sekä keskellä piirtoheitinkalvolle liimattu ääriviivakuva. Sen kortin lähetin kummisedälleni, jonka vaimo on muutama viikko sitten menehtynyt pitkäaikaisen sairauden johdosta. Kummisetäni on jo aika iäkäs ja hieman itsekin dementoitunut. Toivottavasti hän jaksaa elää tässä elämänvaiheessa ja ymmärtää puolisonsa menetyksen. Päivittäin hän kävi joka päivä, jopa parikin kertaa sairaskodissa katsomassa sairasta vaimoaan. Nyt ei ole enää mitään, minne pitäisi lähteä totuttuun tapaan.

1132371.jpg

Kaikki enkelikortit eivät ole ehkä yhtä hienoja, sillä kuten jo sanoin, niin ajasta oli pienoinen puute ja hieman piti sen vuoksi tinkiä laadusta.

1132373.jpg

Tässä hieman jouluaiheisempia kortteja. Tuo viininpunainen kartoni oli kyllä ehkä suosikkiväriäni näistä varastossani olevista kartongeista.

1132374.jpg

Tässä lisää tuotoksia...enkeleitä, nalleja sekä lintuja.

1132375.jpg

Tässä osa niistä painetuista kuvista tehtyjä kortteja. Ne on tehty leimasimella. Keskellä on punatulkku tonttulakki päässä...se oli aika söpö kuva. Hiirulaiset ovat myös leimasimella tehty ja akvarelleilla väritettyjä. Joulupukkikortti on lahjapaperista ja liimattu kaksipuolisella teipillä sekä somistettu kimalleliimalla ja reunustettu myös sillä samalla.

1132376.jpg

Tein muutaman neliökortinkin. Keskimmäinen on 3D-kuvilla, niin kuin tuo joulupukkikin.

1132377.jpg

Viimeisenä esittelen 3D-kuvia eli enkeleitä, jotka liimasin poikittain kortteihin. Tautalla on käytetty erilaisia taustapapereita tai kuitupaperia sekä joissain vain kuvat ovat liimattu pahviin ja somistettu heileliimalla sekä ääriviivatarroin.

1132378.jpg

Vihdoin ja viimein iltapäivällä oltiin tässä vaiheessa eli kortteihin oli tekstattu toivotukset ja valitsin kortteja hieman lähettäjien mukaan. Kirjoitin kirjekuoret ja otin sitten kortin tuolita. Kirjoitin kortteihin ehkä jonkun pienen reunahuomautuksen tehdehdykseksi. Muutamaa ystävää piti muistaa ihan joulurunolla, vaikka olisin kernaasti kirjoittanut myös muillekin. Anteeksi, kun aikaa ei ollut enemmän. Pitäisiköhän ensi vuonna joulukorttien teko aloittaa jo juhannuksena, heh.

1132379.jpg

Uskokaa tai älkää, valokuvatorstain kiireitäni empineet, 70 joulukorttia meni postiin hyvissä ajoin eli noin klo 17 maissa ja ehtivät siis lähtevään kuormaan, joka tyhjennettiin siihen aikaan. Tosin monesti olen lähettänyt jopa puolet enemmän kortteja kuin tänä jouluna. Täytyy kyllä sanoa, että siihen ei ole tänäpäivänä kyllä varaa. Korttien lähettämisen lisäksi myös materiaaliin on mennyt aika lailla rahaa, jota ei kyllä kannata laskea. Olen myös "epähienosti" antanut joillekin ystävilleni joulukortit käteen, jos olemme tavanneet jossain. Joidenkin mielestä se ei tunnu olevan niin hienoa, kuin postissa lähetetty kortti. En ymmärrä kyllä mikä tekee siitä arvottomamman. Tietty toinen vaihtoehto on sitten se, että en anna ollenkaan tuota korttia, sillä jostain pitää vetää raja, kun joutuu säästämään näistä joulukorttien lähettämisistä. Ehkä sitä ajatellaan, että eihän se ole kuin 55 centtiä per kortti, mutta kun kertoo sen esim. sadalla kortilla, joita pitäisi lähettää niin summa on aikamoinen. Sillä summallahan saattasisi saada vaikka sen joulukinkunkin. Tosi on ilo muistaa ystäviään ja sukulaisiaan kerran vuodessa ainakin. Pariin kuukauden päästä tulee ystävänpäivä ja sitten taas moni odottaa saavansa kortin. Joitain laitan, mutta en kyllä sitten seitsemääkymmentä. Nytkin on hieman huono omatunto niistä, jotka jouduin karsimaan listaltani. Toivottavasti he ymmärtävät ja toivotan edelleen heille "Oikein hyvää joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta 2008",

Joulukorttitehdas on siis sulkenut ovensa ja ehkä mutuma käteen annettava kortti vielä voi syntyä tuossa tehtaassa, jos se joudutaan ylitöinä vielä avaamaan.