Taisimpa koputtaa maalaamatonta puuta, hieman liian aikaisin. Viikko sitten iski ikävä flunssan poikanen, josta on kasvanut jo aika  ikävä seuralainen. Olo on kuin osuuskaupan hevosella ja joka päivä jotain uutta tuppaa kehiin. Nämä iänikuiset hyljinnänestolääkkeet jo itsessään väsyttävät ja lisäksi alentavat vastustuskykyä. Harva ns. tervekään tähän aikaan pystyy välttämään näitä kulkutauteja, joita on liikkeellä. Taidan siis olla niin vastustamaton, kun kaiken maailman taudit sitten samaan aikaan iskee ja joka päivä tulee jotain lisää. Mistäköhän saisi virusturvan, joka suojaa näiltä viruksilta?

Ensin iski flussa, vai mikä tauti tämä liekään. Otinhan sen influessarokotteen kaiken varalta jo syksyllä eli heti kun sitä alettiin jakamaan terveyskeskuksissa riskiryhmille. Nyt vaan tautia pukkas...se alkoi karmivalla kurkkukivulla eli kurkku oli kuin raastinrautaa. Viinimarjamehuakaan ei ole suositeltavaa lipittää, kun se on oikein kaliumpommi, josta munuaiseni eivät oikein pidä. Lämmintä teetä join heti alkuunsa ja olen pitänyt pitkää kasimirhuivia kaulallani, moneen kertaa käärittyn...ehkä hieman lämmittää. Kurkkuvaivan lisäksi tuli  sitten ikävää yskää, jos yskä lähtee, niin toivottavasti tämä hinkukin.

Eilen jo aavistelin, että nyt se ikävä pis-pis-tulehdus tekee taas tuloaan. Nyt en kyllä lähde näytteitä kiikuttelemaan minnekään terkkarille, vaan aloitan suoraan sen estolääkityksen, joka olisi pitänyt aloittaa jo kontrollikäynnin jälkeen. Se on sellainen puolen vuoden - vuoden mittainen estolääkityskuuri. No, eihän tässä vielä mitään, mutta aamusella kun heräsin, niin päässä tuntui taas niitä vihoviimeisiä sähköiskuja eli näköjään taas oli iskenyt se inhottava hermosärky eli vyöruusu vai herpes....jotain sellaista se on ja ennen se liittyi tosiaan herpesviruksen kanssa samaan aikaan. Ihmettelin, että kas kummaa, kun tulee ilman herpestä eli näyttää olevan vyöruusua....sitähän voi olla muuallakin kuin kehossa. Onneksi minulla oli siihenkin määrätty jo lääkettä valmiiksi, joten viisi tablettia päivässä sitäkin. Eikös nuo omat jokapäiväiset lääkkeet olisi jo riittäneet, nyt täytyy siis ottaa vielä antibiottia lisäksi sekä viruslääkettä. Yskänlääkettäkin on kaapissa edellisen flunssani jäljiltä ja ehkä yöksi pitää ottaa särkylääkettä, jota en aivan huvikseni viitsi puputtaa, mutta jos nämä sähköiskumaiset krampit pitävät yön hereillä, niin hemothan siinä menee...hermosäryn vuoksi.

1370148.jpg

Eikös nämä siis olisi jo riittäneet?...pistetään, pistetään pillereitä poskeen....

Äsken jo meinas pinna kiristyä kokonaan, kun tuntui epämiellyttävä tunne ylähuulessani ja kappas vaan....siinähän se sitten oli, meinaan se herpes, jota ei ole pitkään aikaan näkynyt. Pläähhhh.....arvaa harmittiko?

Tänään olen kyllä joutunut vähän olemaan skarppina, vaikka monen moisia vaivoja on ollutkin. Olin jo aiemmin sopinut, että katson tänään pikkuneitejä ja niinhän sitä sitten vaan piti yrittää. Yksi hyvä asia siinä kyllä oli, että tuli tehtyä pieni ulkoilmakierros ja onneksi nappasin myös kamerani mukaan. Pellon laidalla oli paljon kuvattavaa ja ihmettelimme sulaa, sotkuista polkua ja pellon laidalla kasvavia pajunkissoja, joita keräsin tytöille virpomavitsoiksi kotiin.
Vähän kyllä sieppas, kun menin vastaan tyttöjä pysäkin suuntaan, niin rapussa oli ulkolaisia siistijöitä, jotka tekivär portaiden suursiivousta. Selitin heille, että tulen takaisin puolen tunnin sisällä. Ensin empivät, mutta sitten sanoivat, että pitää tulla ennen puolta tuntia, muuten en pääsisi moneen tuntiin sisään. Enhän toki olisi voinut jäädä kipeänä ulos, loskaiseen ilmaan, kahden pienen lapsen kanssa. Asumme sitä paitsi alakerrassa, joten ei siinä montaa askelta olisi jäljestämme jäänyt. Onneksi ehdittiin ajoissa "turvaan". Päivällä kun lähdimme ulos, niin silloin saimme saman ukaasin eli oli pakko tehdä omat kepulikonstit, jotta pääsisimme sisään kun "vaavi "on nukahtanut. Minun oli pakko tultuamme hiippailla porrasaukon luokse ja olin ottamassa kenkiäni pois ulko-oven suulla, kun toinen miehistä sanoi; ei, ei, ei, ei... Olin jo hieman häkeltynyt, että enkö pääse kotiinkaan, mutta sitten hän sanoi, ettei tarvitse kenkiä ottaa pois. On vaan hieman ihmeellistä, että pesu ja vahaus suoritetaan samana päivänä ja juuri silloin kun porukka kotiutuu töistä kotiin. Joskus kieltävät asukkaita menemästä sisälle, kun palaavat töistä....
Epäkiitollistahan tuo siistijän työkin varmaan on, mutta kohtuus kaikessa.

1370191.jpg

Nämä viikko sitten saadut ruusut kuihtuvat vähän samaan tapaan, kuin itsekin.  Toivottavasti piristyn taas ensiviikolle, sillä tiedossa on kauan odotettu teatteri ja askartleukerhokin kaiken lisäksi.
Pitkästä aikaa olen siis "Lopen uupunut". Huomenna on kuitenkin pyykkitupa ja taas tulee lapsia hoitoon. Pitää hieman tsempata itseään.