Olen kulkenut taas silmät avoinna ja ihan vähän tuli törsättyäkin, vaikka ei pitäisi. Eilen sattui eteen halpakaupan hyllyltä edullisia pöytätabletteja, jotka oli tehty ohuista lastuista. Ajattelin heti, että niistä saa purkaamalla lankkulattiaa taikkapa listaakin. Paketissa oli neljä tablettia, joten siitä jää ylimääräistäkin. Ensin ne kannattaa varmaan liimata esim. kaksipuoliseen leveään teippiin ja sitten katsoo pitäisikö laittaa välipohjaa vai miten se olisi lopuksi parasta kiinnittää. Lakan voisi vetää pintaan vielä. Suhteessa nukkekodin kokoon vaikutti sopivalta.

364079.jpg

"Lankut" ovat siis noin puolen sentin levyisiä ja ehkä saman paksuisia kuin askartelukaupassa myytävä lista oli nukenkotiin. Tästähän tulee mahdottomasti ja tässä on siis vain yhdestä tabletista puratut liuskat. Perällä näkyy pari leveämpää listaa, jota voi käyttää vaikka johonkin huonekaluun. Niissä on vain muutama reikä keskellä, josta oli pujotettu tabletin narut.

Alustana lankkujen alla on muovinen kirjoituspöydän alunen, jonka löysin tänään kirppiskierrokselta parilla eurolla. Siitäkin saisi muovimattoa nukkekodin lattiaan

Käydessämme automaatilla kurkkasin naapurilähiön ostarin nurkan taakse, kun huomasin liikehuoneistoon tulleen joitakin vanhan tavaran liikkeitä. Kulman takana olikin avattu pieni osto-ja myyntiliike, johon piti poiketa sisään. Katselin heti, jos löytyis nukkekotiin jotain suhteellisen edullisesti. Löytyihän sielä jotain. Ostin nukkekotiin posliiniastioita...tosin osa on liian isoja, kuten posliininen tarjotin ja kannu, mutta saa luvan olla.  Lisäksi piti ostaa varalle yksi puinen sänky, koska pikkuvieraan mielestä sängyt eivät riittäneet kaikille ja niinhän se kyllä olikin. Se on sitten eri asia, että mahtuuko kaikki taloon. Olisi liikkeessä ollut muitakin kalusteita, mutta en viitsinyt ostaa, koska mielestäni niillä oli aika paljon hintaa. Sängyn sain kuitenkin suhteelisen edulliseen hintaan. Yhden muovisen nojatuolin kyllä ostin vielä 50 centillä. Sitten ostin puisen kulmakaapin astioille, mutta se vaatii hieman kunnostusta.

364092.jpg

Edessä siis posliiniastiasto, jossa on yksi eriparikuppi ilman asettia ja yhdestä kaatimesta oli korva rikki, sekä yksi kansi, jolle ei löytynyt kannua. Tosin siinä oli  isompi tarjotin sekä pienempi, kaksi kuppiparia, pieni muki, sokerikko ja kermakko. Eiköhän näillä alkuun pääse.
Näin jossain nukkekotisivustolla, että limupullon korkeista voi kerätä lautasia, joten niitä tuli noukittua jokunen kappale eli sinisiä viisi ja yksi harmaa. Ne näkyy tuossa alakuvassa ja kaapin päällä on juomapullon sulkijasta tehty kannu.

364110.jpg

Kirppikseltä löytyi lisää asukkeja...huh, mitenkäs tämän sitten taas selitän. Täytyy varmaan olla asukkien ystäviä ja onkos pienemmät sitten jotain aviottomia lapsia tai lastenlapsia....iiik? Yksi ottolapsi tulossa vielä Hiekkaoliivilta. Tuossa Anskun kanssa jo pähkäiltiin sukuselvitystä, mutta ei kuulema ole ottanut ladystänsä mitään selvää...ei puhu, ei pukahda. Olisiko ihan neiti-immeinen vain onkos sillä miestä ollutkaan? Ota noista perhesuhteista sitten selvää. Voihan tämä tietty olla veljen tyttökin....ehkä Sandy sen paremmin tietää.

Remontti on edelleen ihan vain suunnitteluasteella. Koriin kerään materiaalia sitä mukaan kun löytyy ja yks, kaks yllättäen sitten tulee kipinä...kai se tulee?