Eilen oli kutsu käynyt, firman senioreiden joululounaalle. Tämä on tullut jo perinteeksi ja minäkin sinne onneksi pääsen, vaikka en olekaan ihan seniori-ikäinen, sillä oikeasti minulla olisi vielä kymmenisen vuotta työikää jäljellä, mutta kohtalo on päättänyt toisin. Entisillä kriteereillä, minutkin on vielä huolittu tuohon joukkoon, vaikka olenkin ns. työkyvyttömyyseläkkeellä. Onhan se mukavaa muutaman kerran vuodessa tavata entisiä työtovereitaan ja muuta konsernin väkeä.

Varasin eiliselle hieman enemmän aikaa, sillä oli mahdollisuus käydä ennen joululounasta henkilökunnan myymälässä, josta saa ostaa hieman edullisemmin kosmetiikkaa, karamelleja ym. konsernin tuotetta ja oheistuotteita. Minä keskityin tälllä kertaa lähinnä kosmetiikkaan, sillä siellä oli rahakukkarolle sopivia tarjouksia ja meikkipussin sisältö vaati vähän uudistusta.

Ala-alulassa komeili kaunis, iso joulukuusi koristeineen. Se oli pakko ikuistaa.

2138559.jpg

Firman ruokasali täyttyi entisitä työntekijöistä ja toimihenkilöistä sekä eläköityneistä johtajista. Meille oli katettu joulupöytä, maittavine herkkuineen. Siinä oli perinteisiä jouluruokia laatioineen ja kinkkuineen.

2138560.jpg

Silmät olisivat taas syöneet enemmän kuin maha, mutta onneksi järki ja tunteet voittivat. Ihan ähky olo tulikin jo siitä ensimmäisestä annoksesta, joten oli sovinnolla jätettävä ruokailu siihen, vaikka meitä "patisettiin" ottamaan vielä lisää. Lounaan päätteeksi tarjottiin vielä torttukahvit.

Lounaan jälkeen koitti kotiinlähdön aika ja niin oli päivä taas pulkassa. Oli ollut mukava lounashetki ja yllätykseksi näin vielä firman myymälässä pari hyvää ystävääni, joita en uskontut siellä näkevän. Olin niin iloinen heidän tapaamisestaan. Firmassa oli meneillään yt-neuvottelut...toivotaan parasta, sillä uhkana on taas monen tuotekehittelypuolen henkilön irtisanomiset. Liike-elämä on kovaa bisnestä. Ikävää joutu häätöuhan alle....siinä ei aina palveluvuoden paina paljon asiaa.