Viikonlopulla oli mökkipaikkakunnalla kesämyymälässä kirppistempaus ja myyntipäivä. Pitihän sitä mennä katsomaan, mitä naapurinkylä väki oli kaapistaan siivoamassa. Suhteellisen soma tuo lauantaipäivä ja näin saimme nauttia rantamaisemassa olevasta kirppistuokiosta.

1694414.jpg

Aurinko paistoi kumpupilvien välistä ja väkeä oli kokoontunut ainakin myyntipöytien taakse vanhan koulun rantaan, myymään itselleen tarpeetonta tavaraa. Ihan mukavia löytöjä sieltä itsekin löysin.

1694415.jpg

Mitäs maksaisit tällaisesta suolasalkkarista? Ei se taida mitään Arabiaa olla, kun ei ole leimojakaan pohjassa, mutta kaunis ja vanhan näköinen se silti oli. Myyjä kyseli, että mitäs maksat? No, ei kyllä harmainta aavistustakaan, sillä en minä tuollaisten hintoja osaa sanoa, enkä uskaltanutkaan jos vaikka olisi kuinka arvokas ja minä heittäisin jonkun pilkkahinnan. Pyysin myyjää itse hinnoittelemaan sille hinnan ja hän pyysi kaksi euroa. Kaksi euroa oli kyllä niin halpa, että ostin sen oitin mökille. Pitänee vielä saada se naulan koukkuun roikkumaan johonkin sopivaan paikkaan. Salkkarissa oli mukana katjajinen pieni suolakauha. Silläkin olisi ollut jo oma arvonsa. Olipa mukava löytö.

1694416.jpg

Eurolla oli myös kaupan ruoka- ja leivontakirjoja. Niissä näytti olevan n. 70-80-lukujen reseptejä. Näyttivät ihan houkuttelevilta ja niinpä ostin kolme kirjaa ja ne voin jättää loman jälkeen mökille, jotta siellä on tarvittaessa ohjeita.  Minulla on kyllä kotona tuo "kodin herkku leivonnaiset", mutta mökillä voi olla omansa.
Kiitos mukana olleille ja oli aivan kiva reissu.