Eilen sain hyvältä ystävältä heidän vanhan parikeinunsa, kun ostivat uuden tilalle. Oma parvekekeinumme on varmaan jotain 80-luvun mallia. Eihän siinäkään mitään vikaa olltu, mutta vihreä katos ja kulahtaneet  istuinosat. Pistin sen vanhan keinun kiertämään taas eteenpäin. Tämä uudemman keinumme katos ja runko ovat valkoisia ja istuinosat ovat sinivalkoraidallista markiisikangasta. Hieman niistäkin on jo vuosien saatossa väri haalennut, mutta ihan hyviltä ne näyttivät. Kerrankin sain aikaiseksi siivota parvekkeen päivällä. Imuroin koko lattiaosan. Siellä oli kaikenmaailman siilin jätöksiä keinun alla, rojujen takana.

Meillä kun parveke on ollut miehistyksen rojuja täynnä. Sinne keinun alle kun on ollut hyvä kerätä kaiken maailman roskaa. Siellä oli yksi toimintakyvytön agrekaatti ja jäteöljypöniköitä ym. Akregaatti onneksi lähti jo illalla muualle varastoon, johon se piti viedä jo viime kesänä. Jotain rojua heitettin roskiin ja loppujen lopuksi kesäparvekkeemme sai kesäistä viihtyisyyttä.

1599736.jpg

Vihreän katoksen sijaan, saimme valkoisen käyttämättömän katoksen. Lisäksi neljän tuolin pehmusteista tuli kahteen muovituoliin selkänojalliset pehmusteet. Vielä pitäisi saada joku sopiva pöytäliina tuohon pöydälle. Pöytä oli aiemmin purettuna, keinun takana, kun ostin viime vuonna kirpparilta tarjoiluvaunun. Nyt vaan totesin, ettei mies osaa pitää sitä siistinä, vaan se on roskaa täynnä ja törkyinen kuin mikä. Pesin sen ja vien mökille tarjoilukärryksi terassille. Harmi, ettei tässä pikkupöydässä ole varjolle reikää. Itse kun en oikein siedä tuota auringonpaahdetta, kun muutenkin pitänee varoa. Nyt vielä tulin entistä varovaisemmaksi, kun tuossa huulessa on ehkä se aurikokeratoosi, joka on okasolusyövän esiaste. Vieläkään ei tänään kuulunut vastauksia ja kolme viikkoa on mennyt jo yli. Yritin päivällä soittaa polille, mutta siellä olikin ollut soittoaikaa vain ihan aamusta. Ehkä huomenna yritän uudelleen, jos vaan herään ajoissa.
Varjon jouduin laittamaan sitten tuohon pöydän viereen. Maistuipa päiväkahvit tosi hyvältä, siinä ulkoilmassa. Ehkä parvekkeella voi nyt viihtyä enemmän, kun se on viihtyisämpi.

Keskiviikkona kävimme ostamassa hieman kesäkukkia. Tarkoitus on viedä niitä mökille, sitten kun loma-aika koittaa. Pirilän kukkatalo on edullinen paikka ja sieltä löytyi 25 eurolla paljon kukkia.

1599747.jpg

Karjalanneito on yksi lempikukkiani ja monesti ostan noita pareittain mökille. Tarkoitus on laittaa tämä "huussin" seinustalle. Häh?...jo luit kyllä oikein...se on lempipaikkani tälle kukalle. Kukkikoon nyt heinäkuuhun asti parvekkeellamme, sillä mökillä ne kuolevat lomaa ennen, veden puutteeseen.

1599748.jpg

Tämän ihanan amppelin löysin myös kukkatarhasta. En ole varma mikä se on. Kuitissa luki, että lumihiutaleamppeli, mutta tytär oli toista mieltä. Ehkä myyjä laittoi väärän koodin kuittiin ja kukka on jokin muu. Väri ja kukkaset olivat kyllä niin houkuttavia.

1599750.jpg

Tämän amppelin ostin jo aiemmin, kun kävimme muulla asialla HongKongissa eli siinä tavaratalossa....ei Kiinassa.

1599752.jpg

Kymmenen petunian tainta sain 5,90 ja ostin niitä tuplaten. Muuten olisivat maksaneet 0,85 kappale. Minusta ne olivat jännän värisiä ja hieman pienempikukkaisempia, kuin muun väriset. Nämäkin ajattelin viedä kesälomaksi mökille. Laittaisin niitä kukkalaatikoihin aitaukseen tai teranssin reunustalle.

1599753.jpg

Tuollainen keinuheppa on ollut vuosikausia parvekkeella toimettomana. Nakkasin sen pihamaalle ja laitoin jalohortensian sen päälle. Käyhän se näin somisteenakin.

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen....ainakin meidän parvekkeelle ja pikkupihamaallemme. Särkyneet sydämetkin ovat vielä kauniissa kukissaan.