Edellisistä Tupperware-kutsuistani on kulunut jo joitain vuosia aikaa. Sain blogiystävältäni Marsulta pyynnön pitää kutsut. Oikeastaan olinkin jo niitä ajatellut keväästä asti, kun ystävättäreni toivoi minun pitävän kustut ja halusi tulla tyttärensä kanssa mukaan. Näin sitten tuli mahdollisuus kutsujen järjestämiseen.
Kutsuillahan on tapana, että emäntä tarjoaa kahvia esittelyn jälkeen.
Siksi pitikin eilen aamupäivällä jo uurastaa keittiössä, sillä iltapäivällä oli vielä ennen kutsuja värjättävä niitä lankoja, josta jo ehdinkin kirjoittaa teille.

Jotain makeaa ja suolaista piti leipoa ja langanvärjääjillekin tehdä vähän murkinaa, jotta jaksavat vielä kutsuihin asti.

Ensin päätin tehdä tälläisia :

PEPIN PINKIT LEIVOKSET

1051605.jpg

Näiden leivosneliöiden pinnalle on käytetty Sunnuntain Kuningatartuorejuustoa, punaisen väristä tomusokeria sekä nomparelleja. Leivosten ohje löytyy täältä Raision sivustolta eli se on Sunnuntai-reseptejä. Maistuu varmaan pienemmille ja miksipä ei isommillekin. Ainakin on niin soman värirsiä. Yleensä tulee tehtyä mokkapaloja, niin välillä voi vaihtaa hieman väriä.

Halusin kokeilla myös tätä Hellapoliisin ohjetta. Tuli mieleen kesän rommi-rusinajäätelö, joka on yksi suosikeistani.

ROMMI-RUSINAKAKKU

1051622.jpg

Ainoa vika, että unohdin laittaa tuon rommirusinarahkan joukkoon rommissa marinoidut rusinani. Ihan varta vasten laitoin rommia asiaan ja rusinat jääkaappiin yöksi marinoitumaan. Aamulla nostin ne pöydälle ja tavasin "muka" tarkkaan reseptin joka rivin, jotta kaikki tarveaineet varmasti ovat tulleet mukaan. No, ei siinä isoa vahinkoa syntynyt, sillä saattaahan olla että kaikki eivät olisikaan pitäneet siitä vahvemmasta rommi-rusinan mausta. Tuon pohjan pinnassa kun oli jo suklaarusinoita ja rahkassa on itsessään rommirusina-aromia. Lisäksi kiehautin rommitilkan, johon lisäsin ne liotetut liivatteet.
Koristeluvaiheessa sitten ne rusinat pääsivät lautasen reunustalle, josta niitä sai halukkaat napata lautaselleen. Tuon kakun koriselu jäi apurille, joten se ei ole omien käsieni työtä....kaikessa tohinassa.
Mausta voin kaiken vastuun kyllä ottaa itselleni.

Rommi-rusinakakun ohjeen siis nappasin täältä.

Edellisenä iltana leivoin pullaa pakkaseen ja samalla tein kesän mustikoista piirakkaa tarjolle illan kutsuille.

MUSTIKKAPIIRAKKA PULLATAIKINASTA:

1051635.jpg

Jotain suolasitakin piti leipoa, joten tein kaksin kappalein:

KINKKU-JUUSTOPIIRAKKA

1051637.jpg

Aiemminkin olen tehnyt tällaista piirakkaa, mutta nyt huomasin ohjeessa lisätyn ruohosipuliruorejuustoa tuohon täyteeseen ruokakerman lisäksi ja päätin kokeilla. Se antoi siihen oman kivan makunsa. Tämäkin ohje löytyy Raision sivulta ja on myös valmiin piirakkataikinapakastepussin kyljessä. Tälläkertaa turvauduin valmiisiin pohjiin, kun oli muutenkin tarpeeksi tekemistä aamupäivälle ja pienoinen pelko, että kaikkea en yksin ehdi tekemään.

1051619.jpg

Tässä kutsujen leivonnaistuotoksiani tarjolla.

Tässä nämä omat tarjoiluni illan kutsuille ja tuote-esittelijämme teki vielä paikan päällä pienen
esittelyn merkeissä tällaisia pipareita, jossa on täyteenä tuorejuustoa:

1051639.jpg

Nekin maistuivat hyviltä.

Kutut menivät mukavasti ja oli oikein rattoisa ilmapiiri. Tällaiset tuotekutsut ovat mukava tapa tavata ystäviä ja tutustua naapureihin. Nyt varsinkin tämä tilaisuus tuli kivasti tämän kaikille hieman henkisesti raskaan viikon päätteeksi, jotta tuli vähän muuta ajateltavaa.
Nyt vaan odottelemaan, että mitä sitten tulikaan tilattua ja muuta mukavaa, jota emätä saa tuotelahjaksi kutsuista. Kiitos Marsulle opetuksesta lankojen värjäyksessä ja lisäksi tuote-esittelystä. Kiitos myös teille, jotka olitte mukana perjantaina kutsuillani. Oli kiva päivä.

1051640.jpg

Tällaisia ihanuuksia oli mm. tarjolla ja paljon, paljon muuta...