Sen verran onnisti, että sain muovikassillisen kohtalaisen hyviä kotimaisia omenoita. Meidän mökkipuutarhan omenat kun ovat tänä kesänä olleet tosi surkeita. Monta mato-matalaista ovat tehneet omeniin kolosia ja pikkuisia käytäviä, joten ei niistä oikeastaan mitään sosetta viitsi väsätä. Syökööt rastaat ne loputkin, jos lystäävät.

861501.jpg

Tänään päätin sitten pilkkoa nuo omenat palasiksi ja poistaa niistä huonot kohdat ja siemenkodat veitsellä. Vajaa mehumaijallinen lohkoja ja sitten kattila hellan levylle hautumaan.

861506.jpg

Kun omenalohkot olivat hautuneet lähes muusimaiseksi, niin soseutuin ne sosemyllyllä kulhoon, niin että kuoret ja mahdolliset siemenet erottuivat soseesta siihen myllyn yläosaan.

861510.jpg

Eihän sitä kovin paljon valmista sosetta tullut vajaasta mehumaijallisesta.

861519.jpg

Omena sose purkkeihin.... Ennen purkittamista hieman hienoa sokeria tuohon sosekulhoon ja sekoitetaan...siten omenasosekin säilyy hyvin pakkasessakin ja on sopivan makean makuisia käytössä.

861524.jpg

7 matalaa pakasterasiallista hilloa talveksi. Ensin laitan tietty pienet tarralaput rasioiden kansiin, jotta muistaa sitten koska ne sose on tehty. Ehkä ensisyksynä on jälleen parempi omenavuosi ja pihlajanmarjatoukatkin löytävät tiensä jälleen pihlajanmarjoihin. Se on sitten taas eriasia mitä pihlajanmarjasoseen ystävät siitä pitävät. Omenasose on suurta herkkua pannarin sekä lettujen lisukkeena. Lisäksi omenasose on mielestäni ihanan raikasta kääretortun täytteenä.