Aamu päivä meni ihan näppärästi koneella. Luin saapuneita sähköposteja, sain kommentti-ilmoitusia blogista, vastailin saapuneisiin sähköposteihin ja lähettelin asiapostiakin, kunnes yht' äkkiä töks.
Pari tuntia melkein ihmettelin, että mitä taas mättää? Outlook vaati käyttäjätunnusta, joka on muka vanhentunut, salasana ei kelvannut, lähetettäviä viestejä ei voi toimittaa eteenpäin, portti on väärä ym. Tätä samaa tapahtui jo muutama viikko sitten ja silloin syy oli kuulema koneessani, ei Soneralla. Silloin soitin asiakaspalveluun, jossa määriteltiin vian olevan sellainen, että pitäisi soitella tekniseen tukeen. Sieltä taas ilmoitettiin, että vika olisi omassa koneessani, joten jos haluaisin selvittää ongelman miksi sähköpostit eivät kulje, niin pitäisi soittaa maksulliseen intenettukeen. Ennen se maksoi 20 euroa, jos halusi vian selvitettäväksi ja homma hoidettiin kunnes asia oli ok. Nyt ovat keksineet, että puhelun minuuttihinta on 1,99 euroa ja hinta menee siitä kun intenettuki vastaa eli viime kertaiselle internettuelle tuli hintaa noin 18x1,99=35,82 euroa eli lähes tuplaten enemmän kuin aiemmin.
Ongelma siis oli olevinaan koneessani, mutta mielestänihän se oli päivityksissä, joka sotki asetukset koneellani. Näin Sonera kuittasi asian: Ongelman aiheuttajia voi olla esimerkiksi Outlook Expressin päivitys, joka voi sotkea ohjelmiston ja estää kyseisten ohjelmien porttien käytön.
Asetuksia muutettiin, mutta jo parin päivän jälkeen tilanne oli sama. Onneksi osasin jo itse muuttaa portit toisiin. Tämän päivän kohdalla luulin ongelman olevan taas sama, kun Internet-avustaja herjasi samalla lailla.
Internet-avusajakin tökki, joten sitä kauttakaan ei päässyt tarkistamaan oliko koneessani vikaa, vai missä.

1250737.jpg

Vihdoin oli pakko luopua ja yrittää soitella sinne Soneran internettukeen. Tosin ei paljon innostaisi, sillä on hyvin todennäköistä että linjalla saa roikkua noin +/-puolituntia. Yllätys, yllätys....siellä olikin nauha, joka kertoi ongelmasta sähköpostiyhteydessä. Eipä ainakaan Soneran Intenetavustajalla ollut mitään tiedotteita Soneralta. Hyvää asiakaspalveluako tämä?

Sonera söhläsi tarjoustensa kanssa vuoden vaiheessa, jolloin tarjosivat minulle 1½ vuoden sopimuksella vuoden ilmaista nopeuden nostoa. Innostuin ja tilasinkin palvelun netistä saamieni ohjeiden mukaan.Lähettivät ison määrän postia, jossa kertoivat uusista tunnuksista, liittymän avaamisesta, tietoturvaohjelmasta ym. Hämmästyin tätä menettelyä ja lopulta selvisi useiden puhelinsoittojen jälkeen, että ovat tarjonneet palvelua, jota ei tälle nykyiselle liittymälle voi asentaa, sillä tämä on huoneistolaajakaista. Tilaus purkaantui ja nyt on ole sidoksissa Soneraan...en ainakaan pitäisi olla. Huoneistolaajakaista kuulema lopetetaan ja tilalle tullee normaali asdl-laajakaista. Nyt vaan odottelen milloin se tapahtuu ja mitä ongelmia siinä sitten tulee eteen.
Raivostuttavaa ajan hassausta tämäkin. Kuinkakohan monta kommenttia olen tänään missannut, sillä yleensä luen ne sähköposti-ilmoitusten kautta. Harvemmin kuikuilen blogiasetusten sivustola ja siellä niitä on kirjattuna varmaan tuhatkunta, joten siinä menisi sitten yksi päivä samaan syssyyn lisätöitä.

Mitenkäs muilla Soneran laajakaistan sähköpostit toimivat yleensä? Lisäksi kuulin, että kaikki sähköpostit eivät ole saapuneet postiini...kuka ne nappsi?

Edit 31.1.2008, klo 22:10:
Huh....Nyt vasta Soneran sähköposteja pääsin lukemaan tai etupäässä pääsin koko palveluun. Se herjasi koko iltapäivän, että sähköpostiosoitteeni ei ole voimassa ja salasanani ei kelpaa. En päässyt palveluun ollenkaan, mutta äsken (n. 15 minuuttia sitten) pääsin yllättäen "normaalisti" sisään.

SONERA TIEDOTTI ASIASTA TÄNÄÄN:

Sähköpostipalveluun tehtävät muutokset tulevat voimaan viiveellä. Häiriö ohi 31.1.2008 n. klo 13

30-31.1.2008 sähköpostipalvelussa olleesta viasta johtuen sähköpostiin liittyvät muutokset eivät ole astuneet voimaan. Muutosten valumisessa on ollut katkos, joka on korjattu 31.1.2008 n. klo 13, mutta edelleen voi olla hitautta muutosten valumisessa sähköpostipalveluun.

Sähköposti toimii tällä hetkellä normaalisti.


Potaskaa.... :((