141761.jpg

Tässä on neljät halpalasit, jotka ostin odotellessa rikkoontuneita lasejani. Onpahan ainakin varalaseja pahan päivän varalle ja alla on nykyiset moniteholasini

Eilen sain optikolta takaisin toissapäivänä viemäni silmälasit. Titaanikehyksien sanka hitsattiin kiinni. Onneksi toimitus oli niin nopea, sillä tuntui tosi hankalalta käyttää Tiimarin halpalaseja moniteholasien sijasta. Huomasin tuon tuosta pitäväni niitä nenäni päässä ja tarpeen tullen sitten siirsin ne lukuasenotoon. Olin tosi iloinen saadessani niin pian optikolta puhelinsoiton, että silmälasini ovat haettavissa. Niinpä lähdinkin heti niitä hakemaan. Tuosta huolimattomuudestani jouduin pulittamaan lähes viisikymmentä euroa.

Illalla huomasin ilmaislehden Instrun mainoksen, jossa mainostettiin edullisia silmälasipaketteja. Niinpä sitten tänään päätin suunnata kulkuni kohti Instrua. Minulla oli sellainen päähän pinttymä, että olisi pitänyt saada pinkit lasit. Sellaiset olisi liikkeessä ollutkin ja yhdet lasit, joissa olisi ollut yläkehys ja sangat pinkkiä, mutta lasin alalaita olisi ollut kehyksetön. Sitten ajattelinkin varata ajan optiolle, mutta mainitessani että molemmat silmäni ovat operoit harmaakaihin vuoksi, niin myyjä sanoi ettei optikolla ole oikeutta tarkistaa näköä ja minun pitäisi varata aika silmälääkäriltä. Niinpä jouduin menemään yläkertaan lääkärikeskukseen varaamaan aikaa silmälääkäriltä. Sainkin sen jo tiistaiksi. Tosin maksu onkin lähes 80 euroa, kun optikolla käynnistä olisi joutunut maksamaan 10 euroa. Harmillista, mutta eihän sille mitään mahda.

Iltapäivällä kun mies tuli töistä, niin sain hänet houkuteltua optikolle kanssani. Niinpä uuden kerran pähkäilin niitä esillä olevia mielekkäitä silmälaseja. Jäin kiikun kaakun miettimään kaksien lasien välillä eli toiset niistä olivat kalliit lasit, joissa oli se yläkehys pinkkiä. Ne olisi maksanut noin 600 euroa, mutta tarjouslasit saisi 350 eurolla. Loppujen lopuksi kallistuin niihin edullisempiin. Pinkeistä muovilaseista jouduin luopumaan järkisyistä, sillä kuulolaitteen osa pitäisi mahtua korvan taakse sangan lisäksi. Niissä laseissa oli aivan liian paksut sangat, joten niiden kanssa olisi tullut ongelmia. Kallistuin tummempiin ehkä vähän pinkkisävyisiin laseihin, joissa on muoviset kehykset, jotka kiinnittävät katseen laseihin enemmän. Jotenkin ei osaa valita sellaisia aivan huomaamattomia rillejä.

Miehellä on vain lukulasit, jotka hän osti 50-vuotislahjarahoilla. Sittemmin on harmitellut, että olsi pitänyt raaskia ostaa moniteholinssit. Nyt ajattelinkin, että voisimme ostaa molemmat uudet lasit, kun kerran saa näin edullisesti. Kahdet lasit tulisivat maksamaan yhteensä 600 euroa. Monestihan joutuu yksistä pulittamaan saman verran.  Loppujen lopuksi ei kannattanutkaan odotella lottovoittoa tai rikastumista. Instrussa kanta-asiakkaat voivat varata lasinsa tarjoussangoista ja maksaa sitten ostettaessa neljässä erässä kuukauksittain. Se helpottaa kummasti ostamista.  Sitten on hyvä, että hätätilanteessa jos lasit särkyvät, niin on ainakin vanhat silmälasit varalaseina. Pian sitten meillä kummallakin on uudet ehommat silmälasit ja saas nähdä onko näkökyky muuttunut paljon kahdeksassa vuodessa, jolloin edelliset lasini hommasin.