Nyt  se iski taas. Pitihän se arvata, että ei montaakaan viikkoa selviä ilman sitä katalaa herpesvirusta. Tämä on jo kolmas kerta maaliskuun jälkeen. Eilen ihmettelin, että miksi huuli tuntuu niin kipeältä ja siinähän sitten oli tuo ikävä rakkula taas huulessa. Aloitin oitis sen saamani lääkekuurin, jos siitä mitään helpotusta tähän ikävään yskänrokkoon sitten on. Sattuupa kummasti tulemaan aina ennen juhlatilaisuuksia. Viimeksi oli Finlandia talolla ne  yhdistyksen isot vuosijuhlat ja nyt on ylioppilasjuhlat tiedossa lauantaiksi. Sitten on vielä viikon päästä häät, joten ei oikein kivaa esittäytyä rusohuulena juhlissa.

Tänään oli tarkoitus lähteä äidin kanssa hautausmaalle isän ja mummon haudoille. Täällä pääkaupungissa on tänään ollut tosi hiostava ilma. Äiti olikin sitä mieltä meille tullessa, että tuntuu hieman uhkarohkealta lähteä hautausmaalle kävelemään tällaisella helteellä ja kummatkin vielä hieman huonovointisia. Niinpä päätimme olla menemättä sinne. Vaihdoimme suunnitelmaan ja ajattelimme lähteä shoppailemaan lähiön ostoskeskukseen. Matkalla äidin luokse kuitenkin minulle tuli tosi huono ja huimaava olo, joten paras olikin jäädä äidin lukse sillä aikaa kun hän kävi kaupassa. Ei siis ollut hyvä idea tällaisella hellepäivällä meikäläisen kävellä ulkona. Tuo hemoglobiinikin on ehkä aika alhainen ja nestettä täytyisi tankata kuumalla erityisen paljon. Lisäksi kun tuo ruokavaliokin on aika tiukkaa, niin se varmaan osaltaan vaikuttaa tuohon vointiin. Punnitsin tänään itseni ja huomasin taas laihtuneeni muutaman kilon eli n. 12 kg joulusta on paino tippunut alaspäin ihan omia aikojaan. Alkaa hieman huolestuttamaan, vaikkakin on oikeastaan kivaa kun ei ole turhaa painoa, mutta äkillinen laihtuminen voi olla myös merkki jostain.

Tänään tuli Meikusta kutsu uudelle polikäynnille, kun jouduin perumaan sen perjantaisen ajan päällekäisyyksien vuoksi. Uusi aika on perjantaina puolivälissä kesäkuuta. Tosin on silloin aika moinen viikko edessä. Tarkoitus on tulla Posiolta maanantaina illalla. Labrakokeet oli määrätty maanantaiaamulle, joten täytyy huomenissa yrittää tehdä järjestelyjä niiden suhteen. Tiistaina sillä viikolla on maksaprojektiryhmän kokous Liitossa. Keskiviikkona menen sairaalaan tutkimuksiin maksabiopsiaa varten eli sitä torstaina sillä viikolla tehtävää koepalan ottoa varten. Perjantaina sitten on gastropoli, joten tutkimuksia sitten taas pukkaa.

Tänään oli Iltalehdessä, juttua ihmisen varaosista. Siinä kerrottiin kuinka, viime vuonna tehtiin ennätysmäärä elinsiirtoja. Moni joutuu silti odottamaan liian pitkään.
Iltalehden verkkosivun etusivulta voit käydä äänestämässä oletko halukas luovuttamaan elimiäsi vai et.
Aiheesta käydään vilkkaita keskusteluja palstalla. Tosin osa on jyrkästi niitä vastaan, mutta onneksi löytyy myös niitä, jotka ovat valmiita luovuttamaan elimiään niitä tarvitseville. Lukiessani kommentteja huomasin, että edelleen on paljon vääriä uskomuksia ja tiedon puutetta elinsiirroista ja niiden saajista. Yhä vieläkin rinnastetaan maksasairaat alkoholin väärinäyttäjiksi sekä narkomaaneiksi. Siksi tästä asiasta en lakkaa puhumasta. Vain omilla mielipiteilläni voin murtaa ihmisten ennakkoluuloja ja lisätä tietoutta tästä asiasta.

Vaikka tämä olotila ei viime aikoina ole ollut kaikista parhain, niin lisäksi tätä masiinaani kohtaan kohdistui ähky. Kone ilmoitti, että c-asema on lähes täysi. Toki siihen olisi saanut hieman lisätilaa poistamalla kuvatiedostoja eli kopioimalla niitä levykkeille, mutta siinä olisi ollut aikamoinen urakka. Päätimme sitten eilen käydä ostamassa Gigantista hieman lisää muistitilaa koneeseen. Samoin ostin värit, kun olen jo kolme kuukautta pohtinut niiden ostoa.Tovotaan, että tämä "maskiina" edes hieman paremmin pelaisi tämän massamuistin ansiosta. Tuli kyllä heti mieleeni, että olisiko pitänyt ostaa kerralla enemmän muistia?