Innostuin leipomaan jälleen pääsiäisen kunniaksi rahkapiirakkaa mökillä. Tein sen vanhan tutun ohjeen avulla, sillä pidän sen täytteestä, jossa valkuaiset vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi ja näin ollen täytteestä tulee kuohkean tuntuista ja muutenkin ohjeen mukaan tehtynä makoisaa. Ohje löytyy ennestään täältä.
RAHKAPIIRAKKAA
Taikina valmistui mökillä, isossa saviastiassa ja sitten vaan kohotuksen jälkeen kaulimaan siitä taikinalevyä.
Tällä kertaa en tehnytkään ristikkoa piirakan päälle, vaan halusin naittia juuri tuosta täytteestä, josta tykkään kovin.
Rahkaa tuli ostettua vähän ylimääräistäkin, jälkiruokaa ajatellen. Sunnuntaiksi tein coktailhedelmistä hedelmärahkaa.
Mökillä on vanha Kenwoodin sähkövatkain, jonka olemme ostaneet aikoinaan häälahjarahoilla. Tuolla vatkaimella on ikää jo n. 35-vuotta eli kesällä pääsemme juhlistamaan 35-vuotishääpäiväämme. Ennen vanhaan sitä koneet tehtiin kestämään, nykyään ne eivät kestä kuin muutaman vuoden ja joutavat sitten kaatopaikalle. Tässä vatkaimessa on kestävät vatkainkoukut sekä lujatekoiset taikinakoulut. Sillä valmistuu niin kakku- kuin pullataikinatkin, sekä kaikenlaiset vispautuvat ja vatkattavat herkut.
HEDELMÄRAHKAA
250 g maitorahkaa
1 purkki säilykehedelmiä
2 dl kermaa
sokeria maun mukaan eli n. 1dl
2 tl vanlijasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se kevyesti rahkaan. Lisää rahkaan purkillinen säilykehedelmiä sekä sokerit.
Raikasta rahkajälkiruokaa pääsiäsruoan painikkeeksi.
Jo yksi Mignonmunakin sen pääsiäsen kruunaa, vai mitä. Tämä on parhainta pääsiäissuklaata mitä tiedän.
Kommentit