Pidän potilasyhdistyksen askarteluryhmää kerran kuussa. Tänään oli Marsu luvannut opastaa meitä servettikkatyöskentelyssä eli decoupagetekniikalla koristelemaan laatikoita tai muuta siihen sopivaa materiaalia. Haalin mukaan yhden mustankirjavan kenkälaatikon ja kaapissa monta vuotta lojuneen ankean harmaan kivisen maljakon. Joitain servettejä otin mukaani, mutta luotin siihen myös, että Marsulla on tarjota kauniita vaihtoehtoja myytäväksi.
Jostain kumman syystä ei tuhatpäisestä jäsenistöstä innostu askartelusta tai käsitöistä kuin muutama. Meitä oli paikan päällä jälleen se vakiporukka eli neljä innokasta. Ensi alkuunsa päätin tehdä sen maljakon ja sitten jos aikaa jää, niin päällystän kenkälaatikon.

523586.jpg
Marsu taitaa tämän homman ja opetti meillekin.

523588.jpg

Taustalla näkyy entinen maljakon väri. Tosin pohjalle laitoin valkoista servettiä kerroksen, jota ei paljoakaan erota. Sitten sivelin päälle decoupagelakkaa. Liimasin sitten vasta päällimmäiseksi kellertäväpohjaisen ruusukuvioisen servetin. Niitä käytin yhteensä kolme kappaletta tähän maljakkoon.

523589.jpg

Ei tämä mitään vaikeaa hommaa ollut. Oikeastaan ihan mukavaakin. Täytyy varmaan haalia kaikenlaista päällystettävää materiaalia itselleen enemmän. Tarjottimet voisivat olla ihan kivoja.

523590.jpg

Tällainen siitä todellisuudessa tuli. Tosin työ ei ole vielä kuivunut kokonaan. Pitää katsoa minkä näköinen se on siinä vaiheessa sitten kun on kuivunut. Ainakin näyttää pirteämmältä kuin se ankean harmaa maljakko.

Kiitos Marsu kuin annoit aikaasi meille.