Viime valokuvatorstain aiheena oli "mitä on kämmenelläsi". Olin tehnyt postauksen joka-aamuisesta lääkityksestäni. Ehkä asia kosketti lukioita. Tosin mielestäni on korrektia kysyä, jos tekstiä käyttää verkkosivuilla muihin tarkoituksiin. Potilasliitto on pienten potilasjärjestöjen keskusjärjestö. Minulla ei ole mitään tekemistä tuon järjestön kanssa. He olivat kotisivuilleen kopioineen tekstini kokonaisuudessaan "terveysuutiset" otsikon alle. Toki voi aina toisen tekstiä siteerata tai referoida, mutta tuo teksti oli suoranainen lainaus.

Tosin Erkka kirjoittaa omalla kotisivullaan hienosti "Mitäs aamupalaksi?, osa1" ja viittaa tähän blogiini . Tämä on luvallista ja hauskakin tapa kommentoida.

Kirsi taas viittaa blogiini kirjoituksessaan "Tämän päiväiset lääkkeemme" ja kehoittaa lukemaan postaukseni. Näinkin voi toimia.

Toisen blogin huomioiminen on hyvä asia tietyissä määrin, mutta koko tekstin kopioiminen ja varsinkin kysymättä, ei mielestäni ole kiva asia. Jää vain hieman huono maku, kun löytää omaa tekstiään suoraan kirjoitettuna muualta, josta ei ole edes tietoinen.

edit 1 (28.8.2006, klo 13: 53)

Potilasliiton kirjoittaman sivusto on poistettu, joten ei ole enää luettavissa heidän sivullaan. Tekstiosuus oli aivan sama kuin 24.8.2006 valokuvatorstain postaukessani.