19.5.2009 vieteään kansaivälistä maksapäivää ja ainakin täällä pääkaupunkiseudulla on tiedossa maksa-aiheinen lääkäriluento, jonne on vapaa pääsy, kaikille asiasta kiinnostuneille.

1242678160_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaikille avoin yleisöluento maksasairauksista ja niiden hoidosta järjestetään kansainvälisenä maksapäivänä tiistaina 19.5.2009 klo 18.00-19.30. Paikkana on Töölön kirjasto ja Mika Waltari -sali, Topeliuksenkatu 6.

Asiantuntijana tilaisuudessa puhuu maksasairauksien erikoislääkäri Henna Rautiainen HUSista. Paikalla on myös Munuais- ja maksaliiton aluevastaava Marjukka Miettinen ja Uumun maksavastaava Sirpa Martinviita. Ohjelmaan kuuluu kokemuspuheenvuoro ja keskustelua.

Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU ry:n toimintaan.

Kansainvälisen maksapäivän teemana on rasvamaksa ja liikalihavuus. Munuais- ja maksaliiton sivustolta voit lukea lisää aiheesta sekä asiantuntijalääkärin artikkelin:


Kansainvälinen maksapäivä 19.5. Lihavuusepidemiassa piilee rasvamaksataudin riski

Rasvamaksataudista on tulossa kansansairaus väestön lihoessa. Keskivartalolihavuuteen ja metaboliseen oireyhtymään liittyy hyvin usein rasvamaksatauti. Länsimaissa rasvamaksatautia pidetään koholla olevien maksa-arvojen yleisimpänä syynä, ja tautiin voi sairastua ilman alkoholin käyttöä. Rasvamaksataudin hoidossa on tärkeää maltillinen laihduttaminen, vähärasvainen ruoka ja liikunnan lisääminen.

Täällä lisää maksa-aiheista luennoista, joita vietetään eri paikkakunnilla kansainvälisenä maksapäivänä. Paikkaunnista löytyy: Helsingin lisäksi myös Kajaani ja Kokkola.