Torstaina alon koukkuamaan uudestaan projekti-hihatinta...edellinen kun oli hieman liian lyhythihainen sekä isolenkkinen. Opettelin Tiitsan blogin kautta virkkaamaan hieman pienempää lenkkiä. Näyttikin heti paremmalta. Lisäskin hihojen leveyteen muutaman lenkkisilmukan ja tein hihattimen samoilla periaatteilla kuin aiemmankin. Ensin tein kyllä hihan ja sitten selkäosan. Sen jälkeen koukkusin toisen hihan kahta riviä kapeammaksi. Hihasauman koukkusin sitten kahden kerroksen tekeleellä jälkikäteen.
Toiveena  oli, että myös kaulukseen tekisin pylväskerroksen sekä nirkkoja. Niinpä virkkasin ylälaitaan ketjusilmukkakerroksen eli viisi ketjusilmukkaa ja kiinteällä silmukalla solmukuvion kulmaan aina ketjusilmukat kiinni. Sitten tein pylväitä neljä kappaletta aina ketjusilmukkakaareen, kainaloiden kohdalle asti. Sitten käännyin ja tein nirkkokerroksen, niin että kolme ketjusilmukkaa ja piilosilmukalla liitin tyvestä kiinni, siten että siihen muodostuu nirkko. Väliin tuli kolme kiinteää ketjusilmukkaa ja sitten taas nirkko. Näin tein rivin loppuun. Hihan suut tein samoin. Lisäksi tein selkäosaan ketjusilmukkakaaren. Jouduin tekemään pari kerrosta pituutta lisää, niin muuten olisi selkäosa jäänyt jotenkin roikkumaan löyhästi.

Tässä tämä tekeleeni, joka on jo matkalla jossain päin Suomea....

891365.jpg  891370.jpg

891415.jpg    891382.jpg

Tosin tämän tekeleen kanssa meinasi tulla kiirus. Ensinnäkin lanka loppui perjantai-iltana kesken. Soteltiin projektin toisen osapuolen kanssa ja mietittiin mitenkä lankakerä parhaiten ehtisi minulle ja vielä ehtisin tekemään tuon työn valmiiksi. Niinpä sitten sunnuntaina kotimatkalle lähdimme mökiltä varsin myöhään. Treffasin MarLin Joutsassa Huttulan huoltoasemalla. Sieltä nappasin mohairkerän matkaan ja lähdimme ajelemaan kohti Helsinkiä. Yömyöhään virkkasin hihatinta vielä kotona ja aamulla jatkoin työn valmiiksi. Tässä on ainakin hihat pidemmät...mulla kun on lyhyemmät kädet. Tästä tuli tiheämpikin, mutta ainahan tuosta olkapäiden kohdasta neulos joutuu venytykselle.
Oikeastaan minunkin mielestäni tuo kaula-aukko on kauniimpi ja jämäkämpi, kun siinä on tuo nirkkokerros. Sain vielä työni postiin tämän päivän puolella.

Lisäksi tein MarLille helmet sekä korvakorut juhla-asun väriin sopiviksi, mutta se on sitten eriasia käyttääkö hän niitä tässä yhteydessä. Toivottavasti tuli mieleiset. On tietenkin hieman vaikeaa tehdä neulos ilman mittoja koruja tietämättä välttämättä toisen makua.
Tässä helminauha sekä korvakorut:

891718.jpg

Korutoiveena oli ruskeaa ja turkoosia. Varastossa olevista helmitarvikkeista löytyi siemenhelmiä ja yksi purettava kaulakoru, jossa oli lasihelmiä. Korvakoruissa on samoja siemenhelmiä kuin kaulakorussakin ja yksi lasinen ruskea pyöreä helmi hopeapiikissä koukkuineen.

891725.jpg

Tällainen ison lasisen pötkylän laitoin kaulakoruun. Tyvessä on turkoosit  kivihelmet .