Viikon aikana on luonto selvästi edennyt kevättä kohti. Narsissit ja tulppaanit ovat kukkaloistossaan. Lisäksi kuusi on tehnyt kukkasia. Helmililjat kukoistavat ja marjapensaat kukkivat.  Nurmikkokin vihertää ja luonto on todella puhjennut kukkaan. Perhoset lentelivät puutarhassamme lämpimänä kevätviikonloppuna. Oli ilo ihmetellä luonnon väriloistoa ja elämää.

604259.jpg

Isot helmililjat ja niiden sininen väri ovat kaunista katseltavaa puutarhassa. Lisäksi perhoset ja mehiläiset pitivät niistäkin kovasti.

604262.jpg

Kauniita kuusen punaisia kukkasia.

604267.jpg

Viimevuonna istutin tähän kukkapenkkiin pääsiäiskukkia eli narsisseja sekä keltaisia ja punaisia tulppaaneja, helmililjoja ja yhden pikarililjan, tuomaan omaa hajuaan, että myyrät pysyisivät hieman kauempana. Tosin ei ole myyriä tänä keväänä näkynyt pihapiirissä. Helmililjoja on kukkapenkissä etualalla. Tuo verkko on tuossa jäniksien takia. Tosin niistäkään ei ole enää mitään havaintoa. On tainnut ilves ajaa ne muille maille.

604272.jpg

Valkoiset narsissit olivat avautuneet ja niissä oli elämää vähän joka kukassa, mutta myös omat vaaransa piili kukkien sisällä.

604275.jpg

Mustaherukat, kuten myös punaherukatkin olivat kukassaan. Tosin nistä marjoista ei taida meikäläiselle olla tulevaisuudessa paljon iloa, sillä niissä on runsaasti kaliumia ja se on taas haitallista munuaisille. Joten niitä täytyy laistaa.

Kevät on vähän sellaista aikaa, että joka viikonloppu löytyy varmaan uusia ihmeitä puutarhasta. Laitoin Lidlistä osamani kukkien taimet ruukkuun sekä kukkapenkkiin kasvamaan. Katsotaan lähteeköhän ne itämään. Lisäksi laitoin kukkalaatikkoon kelloköynnöksen siemeniä. Toivottavasti ne itävät, sillä niistä tulisi tosin kauniita köynnöskasveja seinustaa pitkin kasvatettuna.

Edit-täti kävi vielä lisäämässä yhden kuvan, Jaanan valokuvauskilpailua varten.

604812.jpg

Läheisyys lämmittää keväälläkin.