Ihan pakko siis oli tänään lähteä kirppikselle etupäässä katsomaan nukkekotimatskua, mutta aina toisella silmällä sitten askarteluun ja käsitöihin liittyvää sekä ehkä jotain muutakin. Tänään suunnistimme Mellunmäkeen, jossa oli muutama viikko sitten avattu alakerrasta muuttanut kirppis uusiin avarampiin tiloihin. Vielä ei pöydät olleet pullollaan tavaraa, mutta jotain kivaa sattui kuitenkin käsiin.

364132.jpg

Löysin sieltä tarra-arkkeja, joissa oli runoja onnittelukortteihin sekä ääriviivakehystarroja ym., pari arkkia kumpaakin.

364122.jpg

Lisäksi löysin "Näin nimikoimme" kirjan, jos joskus sattuu innostumaan tällaiseen puuhaan, niin olisi opas ainakin valmiina ja sitä paitsi nuo vanhemmat kirjat jotenkin kiehtovat...vaikka ei sitten tarvisisikaan. Ostaa kun saan halvalla, niin kuin Sulo Vilenkin.

Lähdimme ajelemaan Itäväylää Herttonieman suuntaan ja matkalla tuli mieleen, että Vartiokylään on avattu myös jossain vaiheessa itsepalvelukirppis, joten se löytyi helposti. Mitäs sieltä sitten löytyikään:

364139.jpg

Löysin kasapäin tällaisia siirokirjaimia ja numeroita. Niitä on hirmuinen läjä. Tuli vain mieleeni, että niitä voi käyttää korttiaskartelussa. Joitain kirjaimia on toki arkeista käytetty, mutta mahdottomasti on jäljellä erilaisia fontteja ja kokoja, niin numeroita kuin kirjaimiakin.  Nukkekotiin löysin pari lady-nukkea, jotka ovatkin tuolla nukkekotipostauksessani.

Jatkoimme vielä matkaa Herttoniemeen uudelle Ipa-kirppikselle. Se olikin yllättävän suuri, joten sieltä löytyi myös aika läjä tavaroita, kuten tuo nukkekodin muovimatto (eli kirjoituspöydän alunen; joka oli jo aiemmassa postauksessa) sekä pari nukkea. Löysin aniliinin punaisen kotelomekon, joka piti olla omaa kokoa, mutta on aika väljä. A-vaihtoehto; olen hoikistunut tai B-vaihtoehto; Amis-merkkinen mekko on isompaa kokoa kuin muut samaa koka olevat. No, entäs sitten...taas vaihtoehto A: pitänee pienentää tai vaihtoehto B: pitänee lihottaa kotelomekkoon sopivaksi. Luulen kuitenkin, että en lihota, vaan se jää joko lojumaan, kunnes tajuan mitä sille pitänee tehdä tai sitten vaan aloitan muutostöihin, joko onnistuen tai epäonnistuen.

Löysin myös muutaman Novita-lehden muutaman vuoden takaa. Ehkä niistä jotain kivaa voi vielä löytyä tällekin aikakaudelle tai sitten ei. Niin ja sitten tuolla ylempänä kuvassa oli helmiä ja siimaa tai mitä ihmeen rautalankaa lieneekään ja Sinoopperin ohje johonkin kolmiulotteiseen liskoon, mutta luulempa ettei siitä liskoa tule, vaan ehkä joskus koruja...aika näyttää.

364145.jpg

Löysinpä vielä pari enkelipakettia. Niissä on tykötarpeet sinoopperin enkeleihin. Tosin tämä malli ei ole niin nätti, kuin Maijun ja Taavan tekemät, mutta ajattelin, että 1,50 euroa kappaleeleta kannattaa maksaa, niin saa ainakin tykötarpeet edullisesti. Sittenhän tuon puvun voi kai tehdä eri mallin mukaan. Tänään on siis tehty lähinnä näitä materiaalisia ostoksia, lukuunottamatta tuota mekkoa...tai materiaahan sekin, jos kerran pitää muokata sitäkin sekä ne nukkekodin kalusteet.

Käveltiin vielä kotiintultuamme päiväkahveen jälkeen ulkona ja nappailin ihanan lumisia kuvia. Tänään jo tarkeni mennä uloskin ja jos koira olisi ollut, niin luulisi sellaisenkin tänään ulkona viihtyneen paremmin kuin eilen. Tosin kylmältä tuntui, kun ilman hanskoja joutui kuvia näpsimään. Täytyy mennä varmaan huomenna jatkamaan kun tuli kiirus lämmittelemään kotiin.