Päättyy joulu, vaikk ei kenkään sois, joulukuusi viedään, pois, pois, pois.... Tänään kasasimme valokuitukuusemme pakettiin. Köynnökset ja pallot laitettiin laatikkoon sähkökynttilöiden kanssa odottamaan uutta joulua. Olohuone tuntuu taas niin arkiselta.

333399.jpg

Jouluvaloja toki voi käyttää myöhempäänkin, mutta enkelivalot ja joulutähdet tuntuvat ehkä liian jouluisitlta ikkunoissa. Ulkona on niin pimeää ja synkkää, joten valoista on saanut vähän iloa lumettomaan joulun aikaan. Ehkä vielä jätämme pihavaloja, mutta tähdet, enkelit ja joulupukin pihamaalta saatamme jo poistaa.

333422.jpg

Tältä pieni kerrostalon oma piha-alueemme on näyttänyt joulun aikaan pimeällä. Parvekkeella on ollut ulkovalosarjoja, kaariportilla köynnöstä ja niissä valosarjaa, valolyhtyjä sekä valaiseva pukki. Näin pimeällä se on näyttänyt ihan kivalta. On meillä olemassa niitä paksuja valokaapeleita, mutta mielestäni ne eivät ole kovinkaan nättejä, varsinkin jos ne vaan heitetään miten sattuu pihamaalle. Ne olemme jättäneet viime vuosina laittamatta, ettei tule niin sirkusmaista tunnelmaa.

333512.jpg

Tämä makuuhuoneen jouluvalaistus on mielestäni ollut aina pirteän värinen. Ikkunalla on ollut valaistu enkeli, valokukkaköynnöksiä punaisin kukin sekä kynttelikkö tasolla.

333551.jpg

Keittiössä ikkunalaudalla on ollut suoran mallinen kynttelikkö ja valokuituenkeli

333575.jpg
Valokuituenkeli

Voi kuinka paljon valoa häipyykään joulun myötä. Taas palataan harmaaseen arkeen.