Valokuvatorstain 31. haaste on tällä viikolla Miksi?
350362.jpg

Hyvä kysymys: MIKSI?
Miksi täytttää elinluovutuskortti? Siksi,  ettet veisi elimisiäsi taivaaseen, sillä taivas tietää, että niitä tarvitaan täällä.
Suomessakin odottaa jatkuvasti moni uutta elintä sairastuneen elimen tilalle. Kuolemamme jälkeen meillä olisi mahdollisuus luovuttaa elimiämme toiselle sitä tarvitsevalle. Miksi? Siksi, ettemme enää itse sitä silloin tarvitse. Tosin vain aivokuolleiden elimiä voidaan käyttää, mutta kuka se ennalta tietää miten täältä lähtee. Miksi täyttäisin elinluovutuskortin? Siksi, että läheisten on vaikea esim. onnettomuuden sattuessa pohtia asiaa, jos heiltä tätä kysytään. Miksi? Siksi, että on hyvä selvittää läheisen kanta jo hänen eläessään, onko hän halukas luovuttamaan elimiään niitä tarvisevalle.
Miksi tätä kirjoitan? Siksi, että itse olisin menehtynyt jo 16 vuotta sitten ilman tätä elämän Lahjaa. Miksi syön hyljinnän estolääkkeitä joka päivä? Siksi, että pysyisin hengissä ja ettei kehoni alkaisi hylkiä tätä uutta elintä. Miksi kiitän päivittäin tästä lahjasta? Siksi, että olen onnellinen tästä elämästäni ja lapsenlapsistani ja jokaisen päivän uudesta aamusta.

Miksi et allekirjoittaisi korttia jo tänään? Miksi kannat turhaan huolta kelpaako elimesi luovutettavaksi? Lääkärit sen osaavat kiperän paikan tullen arvioida, joten ei siitä tarvitse itse huolta kantaa.

Olisi ollut niin paljon kysyttäää, Miksi?

Edit 1:(19.1.2007, klo 11:54):

Miksi et kysyisi uutta elinluovutuskorttia jo tänään. Sillä niitä saa nykyään useimmista ravintoloista, kahviloista ja huoltamoista, apteekkien lisäksi. Miksi, et  yhtä hyvin voisi soittaa Munuais- ja Maksaliiton Lahja Elämälle puheimeen ja tilata vaikka isommalle porukalle, esim. työyhteisöön elinluovutuskortteja? Miksi vaivaat päätäsi oletko liian vanha? Siirtoelimiä voidaan siirtää iäkkäämiltäkin henkilöilöiltä, kunhan ne ovat siirtokelpoisia. Miksi sitäkään mietit, sillä kyllä ne tutkitaan, ennen kuin niitä siirretään kenellekään. Huonoja elimiä ei oteta talteen. Ethän sinä sitä voi tietää...joten pieni lappu lompakossa ja viisaammat sitten päättävät aikanaan. Miksi, et itse luovuttaisi, sillä kuka tahansa ja koska vaan, voi itse myös sairastua vakavaan maksasairauteen ja tarvitsee tätä Elämän Lahjaa. Miksi et lukisi aiempaa postausta, jossa olen vastannut moniin elinsiirtoon koskeviin epäselviin kysymyksiin...Miksi et katsoisi myös täältä?