VADELMA-VANILIJATÄYTEPIIRAKKA

1897395.jpg

Viikonlopulla löysin vielä vattupuskasta sen verran marjoja, että sain tämän kahvipiirakan tehtyä. Kermaviiliä ei ollut varastossa, mutta Hartolan markkinoilta satuin ostamaan maustekauppiaalta yhden pussin paistonkestävää  keltaista vanilijasokeria, jonka käytin tähän piirakkaan. Piirakka on samalla ohjeella tehty, kuin aiemmat muropiirakkkanikin, mutta täyte on vaan erilainen.
Vanilijatäytekin syntyi hetkessä, sillä pussin ohjeen mukaan jauhe sekoitettiin huoneenlämpöiseen veteen ja annettiin saostua n. 15 min- ½ tuntia. Vinkkinä anettiin, että herkullisemman seoksen saa kermaan tai rasvaan sekoitetusta jauheesta. Itse sekoitin jauheen kerma-maitoon.  Hyvältä näytti maistuvan, kun upposi loput pikkutyttöjen suihin seuraavana päivänä kotiin paluun jälkeen.

PANNUKAKKU

1897407.jpg

Hyvin näyttää olevan pannukakkukin uunissa, kun noin pullistelee.

Tällaisella ohjeella minä pannukakun teen:

1 litra maitoa
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g sulatettua margarinia tai juoksevaa margarinia.

Annan turvota taikinan jonkin aikaa ja sitten laitan sen pellille, leivinpaperin päälle. Paistan pannarin 225 asteessa kullanruskeaksi ja tarjoan mieluummin omatekoisen omenahillon kera.