Tänään piti aamupäivällä sitten lähteä sille ylimääräiselle laboratorioreissulle. Tosin ei olisi tippaakaan huvittanut, sillä päätä särki taas julmetusti. Näyttää johtuneen niskoista tuo särky ja se Ketorinin ottokin oli vielä huomiseen asti pannassa. Ei siinä mikään auttanut, vaan lähteä piti. Kävin labrassa ja pitipä antaa vielä yksi verikoekin, josta ei oltu taas mitään mainittu. Tosin kai sitä verta riittää, joten näyte tuli samalla otettua. Liittyi niihin munuaiskokeisiin ja tuohon keräykseen. Tosin ei tullut edelleenkään viittä litraa... joten katsotaan mitä tulokset sitten näyttävät tällä kertaa.
Labrassa käynnin jälkeen suunnistin suoraan munuaisosastolle kysymään, että saisinko jo ottaa tuota kiellettyä lääkettä, kun Panacodista tuli äkäinen allerginen reaktio ja muuta ei tilalle olisi. Osastonhoitaja soitti polille lääkärille ja sain luvan ottaa. Se oli päivän pelastus. Pikkuhiljaa alkoi päänsärkykin helpottamaan ja lähdin kävellen Hietsun kirppikselle. Siellä käynti kuuluu kesään ja viikonloput kun ollaan melkein mökillä, niin tänään saattoi olla niitä ainoita päiviä, jolloin oli mahdollisuus lähteä sinne. Myyjiä ei ollut koko torin täydeltä, mutta aika mukavasti kuitenkin. Jotain pientä löytyi matkaan.

676523.jpg

Eurolla löysin tuollaisen läjän leimasimia. Lisäksi ostin eurolla myös rasiallisen mustia siemenhelmiä sekä nuo pinkit korvakorutkin maksoivat saman verran. Löysin vielä patterikäyttöisen sudokupelin, joka oli ihan uusi. Patteritkin siinä oli mukana ja maksoi vain kaksi euroa. Kesällä voi nuoret sitten vaikka mökillä aikaansa kuluttaa sudokuita ratkoessa, jos ei parempaa tekemistä keksi. Tosin on mulla ennestään yksi sellainen, mutta eipä tule riitaa kuin on kaksin kappalein.

Viikolla tein vielä tällaisia helmiostoksia kirpparilta. Talven aikaan sitten taas voi iskeä joku helmentekobuumi ja sittenhän niitä on varastossa. Kirppikseltä saa monesti edullisesti siemenhelmiä.

676521.jpg

Sinoopperin helmilajitelma ja sähkönsinisiä siemenhelmiä varastoon.

Kotiin tultuamme lähdimme Bauhausista hakemaan puuöljyä mökkiterassin laattojen öljyämiseen. Ostettiin sävytettyä punaruskaa puuöljyä, jotta saadaan viime viikolla aloitetut puuosat öljyttyä loppuun...jos ilma sallii. Valkoista maalia terassin kaiteisiin piti myös ostaa. Puuhastelua siis on tiedossa, jos juhannukselta vaan ehtii. Onhan sitten toki niitä lomapäiviä, joten kyllä se homma varmaan kesän aikana edistyy.
Äiti lähti mukaamme ostoksille ja piti käydä Plantagenissa kukkia katsomassa. Pitihän minunkin sitten vielä mökille jotain haalia. Tosin pelargoniat olivat siellä kyllä edullisempia, kuin ne mitä ostin Joutsasta, vaikka hyvän tarjouksen sainkin. Tosin sainhan sieltä myös kasan ns. kaupantekijäisiä.
Plantagenissa pelargoniat maksoivat 1,50 kappale ja ostin neljä aniliinin punaista pelargoniaa ja lisäksi ostin yhden Kosmoskukan sekä vaalenpunaisen idänunikon taimen. Sellaista mulla ei olekaan, vaan niitä oranssinpunaisia. Taitaa jo kukkien hinnat hieman halventua ja lopelioita ei näkynyt enää myynnissä, joten niitä en tällä kertaa sitten saanut. Enkä löytänyt Karjalanneitoakaan. Toivottavasti vielä saisin sellaisen huussin ovenpieleen. Joku tietty ajattelee, että mitä huussin luona kukilla tekee, mutta mielestäni amppelissa olevat Karjalanneidot sopivat siihen niin hyvin.

676524.jpg

Pelargoniossakin piti vaihtaa väriä, jotta on vähän eri värisiä pihapiirissä. Nyt muistin jo laittaa parvekelaatikotkin sisälle valmiiksi, ettei unohdu kyydistä.