On tullut aika vähän päiviteltyä täällä viimeaikoina muuta kuin kuvahaasteita. Entiseen tapaan olemme kierrelleet kirpputoreilla ja kaikenlaista tavaraa sitä on tullut ostettua. Täytyy tässä vähän esitellä mitä kaikkea sitä on kirppiksillä taas vastaan tullut. Ostokset ovat runsaan kahden viikon sisällä hankittuja.

Toissa viikonloppuna ostin kirpparilta pinkki/rosasävyistä hahtuvalankaa kolme kerää ja  yhden hapsulankakerän. Hahtuvalangat maksoivat 3 euroa vyyhti ja hapsulangasta maksoin euron.

KIRPPISMUOTIA:

Tämän uuden, rosan värisen villatakin sain 3 eurolla, ei paha. Tykkäsin kovin tuosta helmasta ja kivasta kauluksesta ja kokokin oli aivan omiani. Samalta myyjältä ostin parilla eurolla Benettonin paitapuseron. Harvoin tulee käytettyä paitiksia, mutta jospa tätä tulisi käytettyä, jos haluaa pukeutua vähän siistimmin.

Pirteän, pinkin puseron löysin muutamalla eurolla. Nyt on tullut näitä krympattuja puseroita ja jotenkin ne tuntuvat kivilta kun eivät ole ihan tyypillisiä ja samanlaisia joissa on vuosikausia kulkenut.

Tällaisista mustista pienistä repuista pidän. Käytän niitä käsilaukun korvikkeena, sillä heikkoselkäisen on helpompi roikottaa pikku reppua, kuin isoa olkalaukkua. Olin tosi iloinen tuosta etualalla olevasta mustasta käsilaukku-repusta. Sitä pystyy kantamaan olkapäillään, kuin myös reppuna ja se on ihan oikeata nahkaa. Harvoin sellaisia löytyy ja saa niin edullisesti kuin kolmella eurolla. Nyt kun satuin löytämään toisenkin, niin ostin varrarepuksi. Se ei ole oikeata nahkaa, mutta tilva pikkureppu sekin ja maksoin vain yhden euron siitä. Ihan uuden näköisiä molemmat. Minulla kun on tapana kantaa mukanani kaikenlaista maallista omaisuutta. Kamera kulkee matkassa ja kalenterikin pitää lompakon lisäksi reppuun tunkea. Sitten sieltä löytyy kaikkea tarpeellista, kuin myös vähemmän tarpeellista. Naisen käsilaukku on arvoituksellinen.

Pinkki kaulanauha löytyi 25 cnt:llä eli sillä saa kaupasta nippa-nappa yhden muovikassin.

KORISTE-ESINEITÄ:

Tällaisen lasisen kynttilälyhdyn löysin ja minulla on parvekkeella aikalailla saman kaltainen toinen lyhty. Siinä on maitolasinen kupu ja marjat ovat punaisen värisiä. Pieni lasienkeli oli niin söpö, että ostin sen toisten enkeleitteni seuraksi kaapin päälle.

Ihastuin tähän mustaan, koristeeliseeen kynttilälyhtyyn ja nyt se roikkuu parvekkeella ja siinä on mukava poltella pimeinä iltoina kynttilää. Jotenkin nuo kynttilälyhdyt houkuttavat ostamaan tähän vuoden aikaan, kun kaipaisi hieman valoa pihamaalle iltaisin.

Ennestään minulla on jo tällainen viuhkamainen tulppaanikoriste ja se on pinkin värinen. Nyt kun löysin toisen samanlaisen 50 cnt:llä, niin pakkohan se oli ostaa. Siitä oli puiset lehdet hieman haalistuneet, mutta "nou hätä"....maalasin ne kotiin tultuani akryylimaalilla ja taas viheriöi.

Löysin lasisen sokerikon parilla eurolla. En tiedä onko se vanhan mallinen vai uudehkö, kun en ole mikään asiantuntija sen suhteen. Joka tapauksessa se oli niin nätti ja sopiva sokeriastiaksi, eikä ollut järin pahan hintainenkaan.

Eurolla löysin sarjan mini-mini-tauluja. Jos jossain vaiheessa innostunen tuunaamaan nukkekotejani, niin tässä oikein minitaidetta koteihin.  Taulut ovat posliinia ja niissä on joku nimi ja vuosilukukin pohjassa, joten ei varmaan ihan pätötöitä.

KIRJALÖYTÖJÄ:

Kirjahyllyt kyllä notkuvat jo ennestään, mutta kun vastaan tuli luonto-opas edullisesti, niin se piti tietty ostaa. Mökkimaisemissa kun näkyy paljon erilaisia eläviä ja jälkiä, josta ei kaupunkilainen aina ota selvää. Ehkä opas kertoo jotain, mitä ei muuten tietäisi. Pikku-ukolle piti osaa kirja, kun numerot ja kirjaimet kiinnostavat pikkumiestä, vaikka puhetta ei juuri vielä osaa tuottaakaan. Poika osaa aakkoset, joka tuntuu aika hassulta, kun sanavarasto on vielä kuitenkin aika suppea.  Lisäksi ostin vaaleanpunaisen kirjasen, johon voi laittaa muistiinpanoja...ehkä aika tavaran perii.

Kirjahyllystäni löytyy runo-ja värssykirjoja. Ennestäänkin on ainakin yksi Eino Leinon runokirja, mutta tätä "Laulu Onnesta"-teosta ei ollut, joten senkin ostin edullisesti eli maksoikohan se vain euron verran.

KEITTIÖKAPUSTIMIA:

Tietty, pinkkivartiset salaattiottimet täytyy ostaa, sillä niilähän voi olla käyttöä ja maksoivat vain 80 cnt.

Lisäksi löysiin pinkin paistinlastan ja vanhan emalisen kauhan. Noita emalisia keittiökapustimia ostelen silloin tällöin mummonmökille.

LELUJA:

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä....Ostin pii-paa-auton parivuotiaalle pikku-ukolle. Kaikenlaiset hälytysajoneuvot ovat kysyttyä kamaa ja uskon, että tämäkin kiinnostaa. Siitä pulitin kyllä 5 euroa, mutta eiköhän se ole sen väärti. Autolla oli pituutta n, 40 cm.

Tässä näitä löytöjä ja varmaan tuli muutakin matkaan, vaan ei aina jälkikäteen jaksa kaikkea ostamiaan muistella. Ainakin mies sain pikkukengät, joilla voi harjoitella sitten tanssilattiallakin kun mennään viikonlopulla Tallinnnan risteilylle.